свинско месо

Лерой Колбърт - човешката воля няма граници

Няма коментари
Сподели с приятели
Публикувано на 05 окт. 13 от Александър Георгиев

Лерой Колбърт е роден на 9-ти май 1933 година в Ню Йорк. За повечето приятели на бодибилдинга в България това име едва ли говори нещо. Това е разбираемо, но все пак е добре да се запознаем с още една бодибилдинг легенда.

Ако някой знае,че Лари Скот е първият човек развил ръцете си до немислимите 50 см обиколка, то знае ли, кое е първият който ги е минал? Точно така, това е днешният ни гост Лерой Колбърт.

Колбърт още от малък се занимава активно със спорт, като се ориентира към бодибилдинга едва 14-годишен. На 19 вече има солиден стаж в залата, а и на сцената. През 1952 печели и първата си титла Мистър Ню Йорк Сити. През следващата вече е Мистър Източна Америка и показва ръце които почти достигат 50 см, а годината е 1953 и "малкият" Лерой е едва на 20 години.

Виждайки този потенциал, Джо Уайдър взима Колбърт под крилото си. Лерой се появява по списанията и вече е известен. Успоредно с това, работи в един от първите фитнес магазини на Уайдър. Получава много добра седмична заплата и всичко изглежда, че му предстои бляскава бодибилдинг кариера.

Но не така мисли съдбата. през 1955 година Лерой Колбърт претърпява инцидент с мотор. В следствие на това уврежда сериозно десният си глезен. Предстоят много операции, болници, лечения, но кракът не може да бъде спасен. Налага се ампутация на долната част на десният му крак.

Това е тежък удар за младият Колбърт, но с течение на времето той преодолява шока и започва да се съвзема. Придвижва се с помощта на протеза, но отново е в залата. Бодибилдинга е в кръвта му. Може вече никога да не се състезава, но отново стъпва на сцената. Често е канен за гост позьор и демонстрира, невероятната си физика и впечатляващи ръце.

Понякога съдбата така си играе с нас,че никой не знае какво му предстои. Но едно е ясно от трудностите се излиза по-силен, а това става само с воля и характер. Преждевременно прекъснатата бодибилдинг кариера на Лерой, не го смачква, на против, той успява да изгради име и да се нареди сред легендите на бодибидинга. През 2003 година е приет в залата на славата на IFBB.

Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Нека днес да си припомним за железният гуру на бодибилдинга, а именно Винс Жиронда. Винсент "Винс" Жиронда е роден на 9... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Всеки един, който е се занимава с тежести и иска да развие тялото си, използва една или друга форма на прогресия.... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Използвате ли дъмбели? Най-вероятно да. А, знаете ли кой и кога е измислил разглобяемият дъмбел? Е, нека да ви разкажа. В... Прочети повече
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

пудовка