неделя , 8 декември 2019
Начало » Бодибилдинг пионери » Лерой Колбърт – човешката воля няма граници
Лерой Колбърт – човешката воля няма граници

Лерой Колбърт – човешката воля няма граници

Лерой Колбърт е роден на 9-ти май 1933 година в Ню Йорк. За повечето приятели на бодибилдинга в България това име едва ли говори нещо. Това е разбираемо, но все пак е добре да се запознаем с още една бодибилдинг легенда.

Ако някой знае,че Лари Скот е първият човек развил ръцете си до немислимите 50 см обиколка, то знае ли, кое е първият който ги е минал? Точно така, това е днешният ни гост Лерой Колбърт.

Колбърт още от малък се занимава активно със спорт, като се ориентира към бодибилдинга едва 14-годишен. На 19 вече има солиден стаж в залата, а и на сцената. През 1952 печели и първата си титла Мистър Ню Йорк Сити. През следващата вече е Мистър Източна Америка и показва ръце които почти достигат 50 см, а годината е 1953 и „малкият“ Лерой е едва на 20 години.

Виждайки този потенциал, Джо Уайдър взима Колбърт под крилото си. Лерой се появява по списанията и вече е известен. Успоредно с това, работи в един от първите фитнес магазини на Уайдър. Получава много добра седмична заплата и всичко изглежда, че му предстои бляскава бодибилдинг кариера.

Но не така мисли съдбата. през 1955 година Лерой Колбърт претърпява инцидент с мотор. В следствие на това уврежда сериозно десният си глезен. Предстоят много операции, болници, лечения, но кракът не може да бъде спасен. Налага се ампутация на долната част на десният му крак.

Това е тежък удар за младият Колбърт, но с течение на времето той преодолява шока и започва да се съвзема. Придвижва се с помощта на протеза, но отново е в залата. Бодибилдинга е в кръвта му. Може вече никога да не се състезава, но отново стъпва на сцената. Често е канен за гост позьор и демонстрира, невероятната си физика и впечатляващи ръце.

Понякога съдбата така си играе с нас,че никой не знае какво му предстои. Но едно е ясно от трудностите се излиза по-силен, а това става само с воля и характер. Преждевременно прекъснатата бодибилдинг кариера на Лерой, не го смачква, на против, той успява да изгради име и да се нареди сред легендите на бодибидинга. През 2003 година е приет в залата на славата на IFBB.

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*