четвъртък , 16 юли 2020
Начало » Хранене » Кога може да ядем пица!
BRAWN Бодибилдинг без Стероиди
Кога може да ядем пица!

Кога може да ядем пица!

Обичате ли пица?! Май задавам отговори, ако съдя по себе си едва ли има човек на земята, който да не обича пица. До тук добре, но как да я включим в менюто?

Ако тренирате и целта ви е постигането на добра физика, най-вероятно четете статии за здравословното хранене. Четете по списанията, как звезди заклеймяват пицата, както едно от най-лошите неща с които може да се храним.Как се дебелее от нея  т.н. Да всичко това е вярно, но не напълно. Всички ядат пица, дори най-големите професионалисти.  Въпроса е кога?

Нека погледнем нещата от друг ъгъл. Какво се съдържа в една храна? Най-общо казано –  протеини, въглехидрати, мазнини и всичко това е обвито в калории. Както и друг път съм споменавал, за това дали ще качвате или сваляте, най-важни са калориите.

А какво съдържа една пица? Протеини, въглехидрати, макар и не от най-добрите и мазнини.Всъщност проблема в пицата не са въглехидратите, а комбинацията им с мазнини, а определено  в пицата има доста.

И така, обикновения трениращ, който ходи на работа, учи, издържа семейство или всичко заедно в най-общия случаи има две цели – „маса“ или „релеф“.

Когато тренираме за маса – тук по подразбиране може да си позволим повече волности. Все пак гоним калории. Разбира се  калорийна бомба в лицето на една пица, не трябва да ние първи избор , но все пак може да я вместим някъде.

Ето как аз разсъждавам, ако приемем, че се храним от 4 до 6 пъти дневно и следим храната си внимателно, то това прави от 28 до 42 хранения седмично. Тогава след като се стараем всичко да е ОК, защо 5 или 10% от тях не са за душата както се казва.

Или сметката показва  от 1 до 4 хранения седмично, който да са извън „нормата“. Повярвайте много добре ще ви се отрази и то не толкова физически, колкото психически. Преди много, много години Серджо Олива   бе въвел един много прост метод. Когато му се е налагало да се храни с „непредвидена“ храна, то следващото хранене задължително е било супер стриктно.

Когато тренираме за релеф – Тук е малко по-сложно, но не и невъзможно Изхождайки от това,че не сме състезатели и не се готвим за поредния турнир, то и тук има шанс да вмъкнем нещо „криво“. Правилото тук, нека е на половина или 2 до 5 % от общия брой хранения. Тук навярно ще трябва да се съобразят и количествата, тъй като калориите трябва да се следят строго. Направете така, че всяка от „волностите“ да не нарушава осезаемо общия калориен прием. Това може би ще наложи по-малки количества, но пак е нещо.

Помислете, ако сте нормални хора със всичките всекидневни задължения, колко време може да изкарате на строг хранителен режим? Определено времето е ограничено, а психическото натоварване голямо.

Както казва Ли Лабрада: когато човек е на диета, проблема не е в това което яде, а в това което не яде.

 

 

 

Най-добрия метод за Сила и Мускулна Маса!

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

2 коментара

 1. Аз пицата си я правя сама-слагам каквото си искам .Така може да си я правя от пълнозърнесто брашно,пресни домати,чисто месо,малко кашкавалче и маслини.Нищо вредно.

 2. Георги Колев

  Да,еднообразното хранене е доста потискащо.
  Предполагам,че всеки се бори с това.Къде с
  успех, къде не толкова.Обикновено такива храни
  се старая да ги консумирам в тренировъчен ден.
  А ако са в нетрен. дни се старая в следващите
  да компенсирам.Или да са в малки порции.
  Много е трудно при всичките изкушения на които
  сме подложени.Но не и невъзможно.
  Въпрос на навик-може би.
  А и това е не работа а по скоро много изискващо
  „хоби“.Бъдете постоянни,последователни и целена-
  сочени.(Само)дисциплина и (само)контрол.Свиква се.

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*