тренирай

Името на играта е ПРОГРЕС!

2 Коментара
Сподели с приятели
Публикувано на 29 окт. 13 от Александър Георгиев

Прогреса е това което движи света. Този свят, който познаваме днес е нищо друго освен резултат от прогрес.

Само се замислете, колко път е трябвало да извърви първобитния човек до сега.Как е живял в пещери и как живеем ние в съвремието. Как е ловувал за да се храни и как ние "ловуваме" в магазина. Как е водил войни убивайки с копия и как сега това става от хиляди километри разстояние.

Всичко това, което имаме днес е в резултат на прогрес. Прогрес, който протича хиляди години и не се знае кога ще приключи. Прогрес е вълшебна дума, само в една дума се събира всичко, което е направено до днес.Стъпка по стъпка, месец след месец, година след година, десетилетия, столетия, хилядолетия наред.

Правя това отклонение, с една единствена цел, да покажа, че това което виждаме днес е резултат, на много труд и време в правилната посока. Същото се отнася и с изграждането на мускулесто и силно тяло.

Няма как само за 3 месеца тренировки да изглеждате така, все едно тренирате от 3 години. Нещата не стават така. Безплатен обяд няма и за това 3-те години труд трябва да се отработят. Някои растат по-бързо, други по-бавно, това е съвсем нормално и не трябва да се приема като проблем ако сте от вторите.

Състезанието тук не е с никой друг освен със себе си. Това трябва да бъде първата и основна цел на обикновения трениращ. За състезателите си има турнири, сцена, съдии, публика и въпреки,че там мотивацията е съвсем друга, то в основата е това да победиш себе си.Да станеш по-добър от колкото си бил преди.

Нека от днес това е основната наша цел. Нека измерваме прогреса си всеки месец, нека се стремим във всяка една серия да правим "само" с по едно повторение повече от преди. Тази "малка" битка от едно допълнително повторение в следващата тренировка, ще ни изведе на пътя на прогреса. Това е началото.Повторенията ще става 2, а после 3 ,4 или повече, тежестите ще нарастват бавно и постепенно, това е пътя.

Това е движещата сила. Така вие ще се придвижвате във възходящ ред, ще прогресирате. И когато след няколко месеца се обърнете назад, ще видите разликата от тези  малки стъпки, които с времето са се умножавали и са ви отвели там където сте сега.

"Победата не се извоюва с километри, а сантиметър по сантиметър" - Наполеон Хил

 

Сподели с приятели
Джон Робърт Пийпълс

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Вероятно малцина са чували за Джон Робърт Пийпълс, но това, което той прави през 1949 година отеква в целият "железен свят".... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Днес ще ви представя един от първите екшън герои, а може би и първият в Холивуд. По-големите от вас, може би... Прочети повече
И така...лятото чука отново на вратата!Пак сме на финалната права и надявам се с нов пакет от мускули!  Успяхте ли да се "набраздите," защото имате... Прочети повече

2 коментара

    1. Първо прочети заглавието на сайта 🙂
      Сега по-сериозно, разгледай раздела за хардгейнери от-до! Отдели време и ще имаш добра основа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.