Тренирай! Изгради тялото което заслужаваш. Бъди силен всеки ден.

Името на играта е ПРОГРЕС!

2 Коментара
Сподели с приятели
Публикувано на 29 окт. 13 от Александър Георгиев

Прогреса е това което движи света. Този свят, който познаваме днес е нищо друго освен резултат от прогрес.

Само се замислете, колко път е трябвало да извърви първобитния човек до сега.Как е живял в пещери и как живеем ние в съвремието. Как е ловувал за да се храни и как ние "ловуваме" в магазина. Как е водил войни убивайки с копия и как сега това става от хиляди километри разстояние.

Всичко това, което имаме днес е в резултат на прогрес. Прогрес, който протича хиляди години и не се знае кога ще приключи. Прогрес е вълшебна дума, само в една дума се събира всичко, което е направено до днес.Стъпка по стъпка, месец след месец, година след година, десетилетия, столетия, хилядолетия наред.

Правя това отклонение, с една единствена цел, да покажа, че това което виждаме днес е резултат, на много труд и време в правилната посока. Същото се отнася и с изграждането на мускулесто и силно тяло.

Няма как само за 3 месеца тренировки да изглеждате така, все едно тренирате от 3 години. Нещата не стават така. Безплатен обяд няма и за това 3-те години труд трябва да се отработят. Някои растат по-бързо, други по-бавно, това е съвсем нормално и не трябва да се приема като проблем ако сте от вторите.

Състезанието тук не е с никой друг освен със себе си. Това трябва да бъде първата и основна цел на обикновения трениращ. За състезателите си има турнири, сцена, съдии, публика и въпреки,че там мотивацията е съвсем друга, то в основата е това да победиш себе си.Да станеш по-добър от колкото си бил преди.

Нека от днес това е основната наша цел. Нека измерваме прогреса си всеки месец, нека се стремим във всяка една серия да правим "само" с по едно повторение повече от преди. Тази "малка" битка от едно допълнително повторение в следващата тренировка, ще ни изведе на пътя на прогреса. Това е началото.Повторенията ще става 2, а после 3 ,4 или повече, тежестите ще нарастват бавно и постепенно, това е пътя.

Това е движещата сила. Така вие ще се придвижвате във възходящ ред, ще прогресирате. И когато след няколко месеца се обърнете назад, ще видите разликата от тези  малки стъпки, които с времето са се умножавали и са ви отвели там където сте сега.

"Победата не се извоюва с километри, а сантиметър по сантиметър" - Наполеон Хил

 

Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Нека да започна тази моя история от средата на март тази година. Есента съпругата ми и синът ми изкараха гадният covid... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Искам днес да поговорим за търпението. Едно качество, което е сред топ 3 на успешните хора. Да, знам 21 век сме... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! В началото сме на една чисто нова година и на едни 365 чисто нови дни. Как ще ги изпълним това зависи... Прочети повече

2 коментара

    1. Първо прочети заглавието на сайта 🙂
      Сега по-сериозно, разгледай раздела за хардгейнери от-до! Отдели време и ще имаш добра основа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Препоръчано от Тренирай.БГ
С добавени 15 тренировъчни програми

Може да нямаш отлична генетика, може да нямаш идеални условия, пари или каквото се сетиш....Но имаш мускули, а те могат да бъдат развити!

Научи повече
Супер Тренировъчен Наръчник

Книга с инструкции за всяко упражнение във фитнес залата. Научи как най-ефективно да натовариш мускулите си!

Научи повече
Тренировъчни Програми от Старата Школа

ЧЕТИРИ тренировъчни курса, програми за над ШЕСТ месеца, които са подредени така,че да ви помогнат да изградите здраво,силно и мускулесто тяло!

Научи повече
Най-Старият метод за качване на мускулна маса

Българското издание на ”SUPER SQUATS ” най-купуваната книга на сп.IRON MAN до днес!

Научи повече
Тренировки от Боб Хофман!

Вижте историята на един от пионерите в бодибилдинга, съчетана с два тренировъчни курса от Старата Школа!

Научи повече
Бодибилдинг без стероиди

BRAWN е знание, което не може да се получи от съвременната бодибилдинг литература. BRAWN е основата, на която всеки, който иска да изгради мускули без стероиди трябва да стъпи.

Научи повече
Енциклопедия на съвременния Бодибилдинг

Българското издание на най-популярната книга в света на културизма! Луксозно издание, твърди корици, уникални снимки и цели 792 страници!

Научи повече
Релефна коремна преса за 3 месеца

Без разводнена теория! Само практически съвети!Примерни хранителни режими за мъже и жени! Примерни тренировки!

Научи повече
Виж още