неделя , 21 юли 2019
Начало » Упражнения » Направи по-големи прасци с…
Направи по-големи прасци с…

Направи по-големи прасци с…

…Ходене на пръсти. Точно така, това не  е никаква шега, напротив „ходенето на пръсти“ е едно уникално движение, каращо прасците да растат.

Ако не вярвате погледнете жените. Почти няма жена, която да няма добъри и оформени прасци. Къде е тайната ли, ами в ходенето на пръсти, само погледнете разнообразието от дамски обувки, които въпреки това имат една обща черта – токчета.

Няма по-сложно и тежко нещо от това да ходиш на токчета, не знам как издържат дамите, но тази работа не е за мъже. Въпреки това може да извлечем максимална полза от идеята.

Всъщност това не е никак нова идея, дори напротив доста е стара. Ходенето на пръсти, но с щанга на раменете си е било базово упражнение за прасци преди много, много години. Бодибилдинг пионерите са имали усет за тези неща. Те са нямали съвременните благини, модерни зали, машини, добавки, химии и какво ли не. Всичко са постигали с много изобретателност, последователност и труд, разбира се.

Е нека представя и днешното предложение. То е абсолютно просто. Загрявате прасците и глезените добре, слагате една щанга на раменете си. Повдигате се на пръсти и започвате да ходите напред и така поне 10 – 15 метра. Това е една серия. Гарантирам жестоко натоварване и адско горене в прасците, дори нещо повече, може да се получат и схващания.

Колко тежест да сложим. Нека отправната точка бъде 50% от тежестта за клек. От тук нататък следим какво се случва. Ако минем 10 метра и усетим,че можем повече, то или удължаваме разстоянието или тежестта на щангата или пък и двете.

Колко серии да правим. Както споменах и по-горе, една дължина е равно на една серия, 2-3 такива дължини и едва ли ще можете повече, така че това оставам вие да прецените.

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

2 коментара

  1. Bobby 'GSP Ivanoff

    „2-3 такива дължини и едва ли ще можете повече“-ще направя 4 х 15 метра….това е предизвикателство

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*