тренирай

Да тренираме ли през лятната си почивка

2 Коментара
Сподели с приятели
Публикувано на 14 юли 13 от Александър Георгиев

Здравейте приятели, днешната статия е провокирана от няколко имейла които получих наскоро. Там няколко момчета ми описваха опасенията си,че докато са на море няма къде да тренират и ще загубят постигнатото до сега. Ако и на вас този въпрос ви се върти в главата, моля продължете да четете.

И така, както се споменава в ТАЗИ статия, няма нищо лошо в почивката, дори напротив. Убеден съм,че тя е толкова важна колкото тренировките. Да предположим,че през последната година сте тренирали здраво и последователно и сте отсъствали от залата само заради някой зимен грип. Натрупаната умора в мускулите и цялата ви нервна система е такава,че рано или късно ще бъдете "принудени" да пропуснете някоя друга седмица.

Наскоро ми писа едно момче, беше се уплашил че мускулите му вместо да растат се смаляват. Бях сигурен за какво става въпрос, а проведения в последствие разговор, затвърди това което вече знаех. Оказа се типичния капан в който повечето трениращи попадат - чести и непрекъснати  тренировки, малка почивка и неориентирано към целта хранене.

Какво се случи, просто дадох съвет за 2 седмици пълна почивка, удължаване на съня и наблягане на храната. След първата седмица получих имел от същото момче, което не можеше да повярва как се е променило тялото му само за 7 дни, а дори не бе тренирал.

Мога да ви кажа,че това не е изолиран случай. Просто ви споменавам последния такъв, а за изминалите 2 месеца те са общо 4. Какво означава това?

Много просто,  радвайте се на почивката си и не се тревожете за останалото, най-вероятно точно това е "хапчето" , което ще ви презареди за нови подвизи след като се върнете обратно в залата.

Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Ако има еталон за красиво мъжко тяло, то несъмнено първото име, което изплува в съзнанието ни е това на Стив Рийвс... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Ако все още, нямате резултатите, които искате, най-вероятно някъде нещо бъркате. Без значение дали сте новаци в залата или пък тренирате... Прочети повече
Др. Кен Лейстнър: - Когато говоря на някого за серия състояща се от 50 повторения, то човека си мисли едно от двете:  "Това копеле съвсем... Прочети повече

2 коментара

  1. Здравейте! Предполагам,че едно от споменатите момчета съм аз.Имах много сериозен проблем с вманиачаване на тема тренировки до степен пълно претрениране и загуба на маса! Вярвайте ми няма по лошо нещо от това да не даваш почивка и да изтезаваш тялото си. Както ме посъветва автора така и направих . Почивах храних се правилно и наблюдавах как тялото се променя,зарежда с енергия ден след ден! Докато постигнах това което искам! Да така е лежейки постигах всичко това за което се бях трудил дълго време. Сега благодарение на съветите на Алекс,постигнах всичко което идках. Желая успехи на всички и хора не забравяйте в крайна сметка сме СМЪРТНИ не машини! Уважавайте тялото си и влезте в хармония с него. Успех!

    1. Да ти си единия 🙂

      Радвам се,че бе достатъчно разумен да чуеш още една гледна точка и да си наложиш волята да опиташ.

      Сега знаеш за тялото си много повече, а това е най-важното 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Препоръчано от Тренирай.БГ
Разкарай мазнините Влез в най-добрата си форма!

Тук ще намерите всичко необходимо, което ви трябва, за да изградите мечтаното тяло. Да разкарате мазнините и да направите своята най-добра версия!

Научи повече
С добавени 15 тренировъчни програми

Може да нямаш отлична генетика, може да нямаш идеални условия, пари или каквото се сетиш....Но имаш мускули, а те могат да бъдат развити!

Научи повече
Супер Тренировъчен Наръчник

Книга с инструкции за всяко упражнение във фитнес залата. Научи как най-ефективно да натовариш мускулите си!

Научи повече
Бодибилдинг без стероиди

BRAWN е знание, което не може да се получи от съвременната бодибилдинг литература. BRAWN е основата, на която всеки, който иска да изгради мускули без стероиди трябва да стъпи.

Научи повече
Виж още