четвъртък , 18 април 2019
Начало » Тренировъчни принципи » Да тренираме ли през лятната си почивка

Да тренираме ли през лятната си почивка

Здравейте приятели, днешната статия е провокирана от няколко имейла които получих наскоро. Там няколко момчета ми описваха опасенията си,че докато са на море няма къде да тренират и ще загубят постигнатото до сега. Ако и на вас този въпрос ви се върти в главата, моля продължете да четете.

И така, както се споменава в ТАЗИ статия, няма нищо лошо в почивката, дори напротив. Убеден съм,че тя е толкова важна колкото тренировките. Да предположим,че през последната година сте тренирали здраво и последователно и сте отсъствали от залата само заради някой зимен грип. Натрупаната умора в мускулите и цялата ви нервна система е такава,че рано или късно ще бъдете „принудени“ да пропуснете някоя друга седмица.

Наскоро ми писа едно момче, беше се уплашил че мускулите му вместо да растат се смаляват. Бях сигурен за какво става въпрос, а проведения в последствие разговор, затвърди това което вече знаех. Оказа се типичния капан в който повечето трениращи попадат – чести и непрекъснати  тренировки, малка почивка и неориентирано към целта хранене.

Какво се случи, просто дадох съвет за 2 седмици пълна почивка, удължаване на съня и наблягане на храната. След първата седмица получих имел от същото момче, което не можеше да повярва как се е променило тялото му само за 7 дни, а дори не бе тренирал.

Мога да ви кажа,че това не е изолиран случай. Просто ви споменавам последния такъв, а за изминалите 2 месеца те са общо 4. Какво означава това?

Много просто,  радвайте се на почивката си и не се тревожете за останалото, най-вероятно точно това е „хапчето“ , което ще ви презареди за нови подвизи след като се върнете обратно в залата.

Реални тренировки за Реални резултати

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

2 коментара

 1. Д,Димитров

  Здравейте! Предполагам,че едно от споменатите момчета съм аз.Имах много сериозен проблем с вманиачаване на тема тренировки до степен пълно претрениране и загуба на маса! Вярвайте ми няма по лошо нещо от това да не даваш почивка и да изтезаваш тялото си. Както ме посъветва автора така и направих . Почивах храних се правилно и наблюдавах как тялото се променя,зарежда с енергия ден след ден! Докато постигнах това което искам! Да така е лежейки постигах всичко това за което се бях трудил дълго време. Сега благодарение на съветите на Алекс,постигнах всичко което идках. Желая успехи на всички и хора не забравяйте в крайна сметка сме СМЪРТНИ не машини! Уважавайте тялото си и влезте в хармония с него. Успех!

  • Александър Георгиев

   Да ти си единия 🙂

   Радвам се,че бе достатъчно разумен да чуеш още една гледна точка и да си наложиш волята да опиташ.

   Сега знаеш за тялото си много повече, а това е най-важното 🙂

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*