понеделник , 20 май 2019
Начало » Упражнения » Мъртва тяга ала Стив Рийвс
Мъртва тяга ала Стив Рийвс

Мъртва тяга ала Стив Рийвс

Стив Рийвс приживе е признат за притежателя на най-красивото и симетрично мъжко тяло. Това е човека, който олицетворява всичко красиво в нашия спорт. Не случайно на базата не неговите пропорции са направени не една или две формули за изчисление на „идеалните размери“.

За да се изгради едно добро тяло, трябва да се тренира с „най-главният“ ни мускул, а именно този дето ни е в главата. Такъв е и случая със Стив Рийвс, той е от културистите, които държат нещата под око и никога не е тренирал просто заради самата тренировка.

Днес ще ви представя едно упражнение, което преминало времето и достигнало до нас като Рийвс тяга. Макар,че не е често срещано в залите, то хората, които са го практикували свидетелстват за уникално натоварване.

Този тип мъртва тяга Рийвс прилага с цел, разширяване в раменния пояс. Въпреки, че той прави това упражнение с близо 140 кг, то тежестта тук не е толкова важна. Тук се цели натоварване в точно определена област – рамена и горната част на гърба.

И така, пригответе си една щанга, нека дисковете бъдат с по-голям диаметър, дори да слагате и 10-ки. Застанете в изходна позиция като за нормална мъртва тяга, но хванете щангата за ръба на дисковете, сега бавно и под контрол се изправете. Задържате горе за 2-3 секунди и отново надолу. Знам,че е много неудобно и странно, но упражнението си го бива.

Предупреждение! Не се мятайте на големи тежести, за да не стане беля.Запомнете това движение няма нищо общо с мъртвата тяга, освен името, така че внимателно.

Бодибилдинг Анатомия!

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

2 коментара

  1. Това упражнение наистина ли работи върху разширяването на самата ключица (костта) при рамото? Може би в ранна възраст преди 25 години ще има голям ефект? Изглежда като тайно оръжие. Ха-Ха-Ха

    • Александър Георгиев

      Кой знае 🙂 факт е, че Стив Рийвс е имал невероятни рамене, а това е било сред любимите му упражнения!

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*

 

скрива се след