петък , 27 ноември 2020
Начало » Събития » Почина Джо Уайдър

Почина Джо Уайдър

На 23.03.2013 г на 93 годишна възраст почина бащата на съвременния бодибилдинг Джо Уайдър. Треньор на шампиони, Уайдър създава едни от най-големите имена в бодибилдинга, начело с Арнолд Шварценегер. Заедно с брат си е основател на най- мощната бодибилдинг федерация  в света IFBB, най-голямото състезание в професионалния бодибилдинг Мистър Олимпия, издател на най-четените  бодибилдинг и фитнес списания, като „Muscle & Fitness„,“Flex “ и „Men’s Fitness„, производител на фитнес оборудване и хранителни добавки “ Weider„.

Джоузеф Едвин  Уайдър е роден в Монреал, Канада на 29 ноември 1919 година в семейство на полски емигранти от еврейски произход. На 14 годишна възраст започва да тренира и да се интересува от изграждане на тялото. През 1936 година едва 17 годишен заедно с малко по-големият си брат издава първата „брошура с упражнения за телесно развитие“. Малко по-късно се появява и първото им списание „Your Physique„. Това е само началото, братята издават множество курсове докато накрая през 50-те не се ражда прочутата „Бодибилдинг система на Уайдър“.

През 50-те намира своята спътница в живота Бети Бросмър, която един от пионерите в областта на здравословното хранене и фитнеса за жени. През 1961 година стават семейство и имат една дъщеря.

Фитнес империята на Джо Уайдър и брат му Бен изграждат е толкова голяма,че няма човек на земята, който да се занимава с бодибилдинг и да няма допирна точка с  Weider.

 

 

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

Един коментар

  1. R.I.P. 🙁

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*