тренирай

Зиг Клайн - джобният Херкулес

Коментар
Сподели с приятели
Публикувано на 31 мар. 13 от Александър Георгиев

Зигмунт Клайн е роден на 10 април 1902 година в Кронисберг, Германия. Година по-късно, семейството му става част от първата емигрантска вълна за века заляла Съединените Щати. Така Зиг Клайн израства в Кливланд, щата Охайо.

Под влияние на своя баща, който е бил здрав и силен мъж, Зиг започва да се интересува от изграждането на сила и мускули. Така едва 11 годишен започва да прави различни физически упражнения.

Когато става на 15 в ръцете му попада списание "Физическа култура и сила", остава впечатлен и целта вече е ясна. Успява с подръчни материали и няколко гири да оборудва семейния таван  и започва здрави тренировки.

Зик Клайн влизая в Желязната игра

Въпреки,че е сравнително дребен на ръст и теглото му не превишава 70 кг, Зиг изгражда едно страхотно мускулесто тяло, а силовите му способности са направо зашеметяващи. Той може да прави стриктна военна преса с 105 кг,  бент преса ( изхвърляне на щанга с една ръка над глава) с 95 кг, клякане с 136 кг за 10 повторения ( тук трябва да се има в предвид,че стойките за клек все още не за навлезли масово, тогава трениращите са си взимали щангата от земята ) .

зиг клайн

Зик Клайн е бил и много добър позьор, до такава степен е владеел мускулите си и е упражнявал мускулен контрол, че често са го сравнявали с художник.

Зиг Клайн се жени за дъщерята на професор Атила, светило в науката на телесното изграждане. За съжаление това става след смъртта на професора и те така и не се срещат. Въпреки това той поема управлението на залата на Атила, която е била силно популярна в Ню Йорк. В последствие Клайн отваря и своя зала, която просъществува цели 50 години.Издава и свое списание за период от две години.

Зигмунт Клайн е много уважавана личност и успява да поддържа добри взаимоотношения с двете най-популярни бодибилдинг федерации по това време. Едната представлявана от Бен и Джо Уайдър, а другата от техния най-голям конкурент Боб Хофман и често е по кориците на техните списания. Така той става популярен автор пише статии и за двете страни, също така написва няколко книги и тренировъчни курса.

На 24 май 1987 година на 85 годишна възраст Зиг Клайн умира, оставяйки забележителна следа в историята на Желязната Игра. През 2006 година е приет в Залата на Славата на IFBB.

Зиг Клайн
Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Ако има еталон за красиво мъжко тяло, то несъмнено първото име, което изплува в съзнанието ни е това на Стив Рийвс... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Не крия, че категорията "бодибилдинг пионери" ми е една от най-любимите в сайта. За това днес с удоволствие, че ви представя... Прочети повече
Една от най-големите легенди на бодибилдинга въобще е Джон Гримек - Мистър Америка. Човека олицитворение на сила и мощ, владееш света на културизма през 40-те... Прочети повече

1 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

 

Препоръчано от Тренирай.БГ
Разкарай мазнините Влез в най-добрата си форма!

Тук ще намерите всичко необходимо, което ви трябва, за да изградите мечтаното тяло. Да разкарате мазнините и да направите своята най-добра версия!

Научи повече
С добавени 15 тренировъчни програми

Може да нямаш отлична генетика, може да нямаш идеални условия, пари или каквото се сетиш....Но имаш мускули, а те могат да бъдат развити!

Научи повече
Супер Тренировъчен Наръчник

Книга с инструкции за всяко упражнение във фитнес залата. Научи как най-ефективно да натовариш мускулите си!

Научи повече
Бодибилдинг без стероиди

BRAWN е знание, което не може да се получи от съвременната бодибилдинг литература. BRAWN е основата, на която всеки, който иска да изгради мускули без стероиди трябва да стъпи.

Научи повече
Виж още
Стив Рийвс