петък , 10 юли 2020
Начало » Бодибилдинг пионери » Зиг Клайн – джобният Херкулес
BRAWN Бодибилдинг без Стероиди
Зиг Клайн – джобният Херкулес

Зиг Клайн – джобният Херкулес

Зигмунт Клайн е роден на 10 април 1902 година в Кронисберг, Германия. Година по-късно, семейството му става част от първата емигрантска вълна за века заляла Съединените Щати. Така Зиг Клайн израства в Кливланд, щата Охайо.

Под влияние на своя баща, който е бил здрав и силен мъж, Зиг започва да се интересува от изграждането на сила и мускули. Така едва 11 годишен започва да прави различни физически упражнения.

Когато става на 15 в ръцете му попада списание „Физическа култура и сила“, остава впечатлен и целта вече е ясна. Успява с подръчни материали и няколко гири да оборудва семейния таван  и започва здрави тренировки.

Въпреки,че е сравнително дребен на ръст и теглото му не превишава 70 кг, Зиг изгражда едно страхотно мускулесто тяло, а силовите му способности са направо зашеметяващи. Той може да прави стриктна военна преса с 105 кг,  бент преса ( изхвърляне на щанга с една ръка над глава) с 95 кг, клякане с 136 кг за 10 повторения ( тук трябва да се има в предвид,че стойките за клек все още не за навлезли масово, тогава трениращите са си взимали щангата от земята ) .

Зик Клайн е бил и много добър позьор, до такава степен е владеел мускулите си и е упражнявал мускулен контрол, че често са го сравнявали с художник.

Зиг Клайн се жени за дъщерята на професор Атила, светило в науката на телесното изграждане. За съжаление това става след смъртта на професора и те така и не се срещат. Въпреки това той поема управлението на залата на Атила, която е била силно популярна в Ню Йорк. В последствие Клайн отваря и своя зала, която просъществува цели 50 години.Издава и свое списание за период от две години.

Зигмунт Клайн е много уважавана личност и успява да поддържа добри взаимоотношения с двете най-популярни бодибилдинг федерации по това време. Едната представлявана от Бен и Джо Уайдър, а другата от техния най-голям конкурент Боб Хофман и често е по кориците на техните списания. Така той става популярен автор пише статии и за двете страни, също така написва няколко книги и тренировъчни курса.

На 24 май 1987 година на 85 годишна възраст Зиг Клайн умира, оставяйки забележителна следа в историята на Желязната Игра. През 2006 година е приет в Залата на Славата на IFBB.

 

 

Най-добрия метод за Сила и Мускулна Маса!

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

Един коментар

  1. Георги Колев

    Натуралните…живеят…до дълбока старост.

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*