Тренирай! Изгради тялото което заслужаваш. Бъди силен всеки ден.

Тренирай с Лари Скот

4 Коментара
Сподели с приятели
Публикувано на 01 фев. 13 от Александър Георгиев

Лари Скот е първия Мистър Олимпия и завинаги ще остане в историята на бодибилдинга като такъв. Както се казва първият винаги се помни. Но Лари остава в историята и с легендарните си ръце.Лари Скот е първия, който успява да премине границата от 50 см обиколка на ръката или поне първия при когото това е официално документирано.

Когато чуем името Лари Скот, веднага си правим асоциация с големи бицепси и скотова пейка. Точно така, скотовата пейка е с основен принос за развитието на неговите огромни бицепси.В интерес на истината, не Лари измисля скотовата пейка, тя отдавна си е била факт, но той толкова много я използвал,че хората започнали да я свързват с неговото име и така до днес.

Днес ще ви представя тренировка за ръце на Лари. По това време той използва два варианта на стандартния сплит, който е бил популярен, като ги е редувал в зависимост от възстановяването си. И в двата случая е тренирал 6 дни в седмицата, но в първия вариант натоварва мускулите 3 пъти, а във втория "само" два пъти в седмицата.Ето и сплита и неговите вариации:

Вариант І:

 • Гърди,Гръб,Крака
 • Рамена,Ръце
 • Гърди,Гръб,Крака
 • Рамена,Ръце
 • Гърди,Гръб,Крака
 • Рамена,Ръце
 • ПОЧИВКА

Вариант ІІ:

 • Гърди,Гръб
 • Рамена,Ръце
 • Крака
 • Гърди,Гръб
 • Рамена,Ръце
 • Крака
 • ПОЧИВКА

Това са доста сериозни сплитове и не са за всеки.Тогава билдерите са наблягали много на здравата храна и съня. Макар,че стероидите вече са започнали да навлизат в бодибилдинга,то старите културисти са били направо в първи клас в сравнение с днешните си колеги.

Ето и тренировката за ръце на Лари Скот:

 • Бицепс:
 1. Едновременно скотово сгъване с дъмбели - 6х6 суперсерии с:
 2. Скотово сгъване с прав лост - 6х6
 3. Скотово сгъване с надхват и крив лост - 4х8
 • Трицепс:
 1. Бутане от лег с тесен хват - 6х6 суперсерии с:
 2. Разгъване на скрипец от колянна опора - 6х8
 3. "Ритник" на зад с дъмбел - 4х8

Това е много здрава тренировка и както виждате всичките упражнения са изпълнени по нестандартен начин.Първите две упражнения за бицепс и трицепс се изпълняват в суперсерии. Разгъването от колянна опора е може би най-странното упражнение и днес едва ли някой го изпълнява.И както обичам да казвам една снимка е равна на 1000 думи,то моля погледнете картинката по долу.

Лари Скот винаги е казвал,че сгъването било то скотово или от стоеж с прав лост е много по-добро от това с кривия.Причината е в положението на китките, когато сгъваме с прав лост това позволява палеца да е на едно ниво с кутрето, а при тази позиция натоварването в бицепса е най-добро.Още един съществен момент е,че Лари винаги е правил скотовото сгъване прав.

Друга тънкост която Лари прилага е "изгарящи" повторения в края на всяка серия. Това ще рече, че когато вече сме приключили серията и не можем да правим още едно цяло повторения, то правим 3 или 4 частични такива. Тази техника вкарва по-голяма интензивност в тренировката и увеличава натоварването в мускула, а напомпването и паренето което се усеща е невероятно.

Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте, приятели на Тренирай.БГ! Днес ще видим една проста и базова тренировка за гръб, която ще даде необходимата ширина и плътност. Обикновено тренировката за гръб... Прочети повече
Насър Ел Сонбати е сред динозаврите с чудовищна мускулна маса през 90-те години на миналия век. Огромен и впечатляващ, Насър е и сред най-тежко трениращите... Прочети повече
Лий Прийст е една от суперзвездите на 90-те години на миналия век. Роден е на 6 юли 1972 година в Нюкясъл, Австралия. Още от малък... Прочети повече

4 коментара

 1. Въобще не усещам скотовото сгъване,както бях чел някъде,то създава обратна крива на съпротивление ама ето човека направил легендарни ръце с него.

 2. Ето една програма за маса, която Лари Скот е препоръчвал за средно напредналите:

  Гилотина - 6х6-8
  Клек с щанга зад врат - 6х8
  Повдигане на пръстите - 6х15-20
  Преса зад врат - 6х6-8
  Придърпване на горен скрипец - 6х8-10
  Разгъване на щанга от лег - 6х8
  Скотово сгъване - 6х8
  Повдигане на коленете - 1х100-150

  Лари препоръчва да се започне от 3 серии, като на всеки 30 дни се добавя по една серия, докато не станат 6.

  1. Супер 🙂
   Благодаря за споделената информация!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Препоръчано от Тренирай.БГ
С добавени 15 тренировъчни програми

Може да нямаш отлична генетика, може да нямаш идеални условия, пари или каквото се сетиш....Но имаш мускули, а те могат да бъдат развити!

Научи повече
Супер Тренировъчен Наръчник

Книга с инструкции за всяко упражнение във фитнес залата. Научи как най-ефективно да натовариш мускулите си!

Научи повече
Тренировъчни Програми от Старата Школа

ЧЕТИРИ тренировъчни курса, програми за над ШЕСТ месеца, които са подредени така,че да ви помогнат да изградите здраво,силно и мускулесто тяло!

Научи повече
Най-Старият метод за качване на мускулна маса

Българското издание на ”SUPER SQUATS ” най-купуваната книга на сп.IRON MAN до днес!

Научи повече
Тренировки от Боб Хофман!

Вижте историята на един от пионерите в бодибилдинга, съчетана с два тренировъчни курса от Старата Школа!

Научи повече
Бодибилдинг без стероиди

BRAWN е знание, което не може да се получи от съвременната бодибилдинг литература. BRAWN е основата, на която всеки, който иска да изгради мускули без стероиди трябва да стъпи.

Научи повече
Енциклопедия на съвременния Бодибилдинг

Българското издание на най-популярната книга в света на културизма! Луксозно издание, твърди корици, уникални снимки и цели 792 страници!

Научи повече
Релефна коремна преса за 3 месеца

Без разводнена теория! Само практически съвети!Примерни хранителни режими за мъже и жени! Примерни тренировки!

Научи повече
Виж още
Айвън Дънбар