понеделник , 21 септември 2020
Начало » Хранене » Картофите като първокласен източник на въглехидрати
BRAWN Бодибилдинг без Стероиди
Картофите като първокласен източник на въглехидрати

Картофите като първокласен източник на въглехидрати

Съставянето на един хранителен режим не е лесна работа.Дали искаме да стопим мазнини или да натрупаме мускули, то трябва да обърнем сериозно внимание на храната.

Не е тайна, че от доброто хранене зависи дали ще имаме успех в залата или не.Важно е да се храним с натурални и органични продукти,чрез които да си набавяме така нужните ни съставки. Нека днес се спрем на един източник на здравословни и полезни въглехидрати.

Картофите, са една от основните храни от хилядолетия насам. Те са и съществен елемент в здравословното хранене, както и един от източниците на въглехидрати за бодибилдерите. Въпреки,че във фитнес фолклора „пилешки гърди с ориз“ е най-споменаваната храна, то картофите не са за подценяване.Дори напротив, картофите за мен са по-добър източник на въглехидрати от ориза и по-ниският им гликемичен индекс е само една от причините за това.

Съществена част от самия картоф се състои от вода, като в процентно съдържание водата е близо 80%. Въглехидратното съдържание е грубо 18%. Също така в картофите се съдържа и 2% висококачествен растителен протеин. Протеина, който имаме тук е с много добър аминокиселинен профил, което е допълнителен бонус към първокласните въглехидрати които приемаме.Също така картофите са богати на витамини, като витамин С и минерали като Калий.

Нека обобщя, с един килограм картофи, ние ще приемем 180 гр сложни въглехидрати и 20 гр първокласен протеин. Това прави картофите, като много добър избор за храна. И тук нямам в предвид само „малко гарнитура“. Най-добре е картофите  да бъдат приготвяни чрез варене или печене, и в никакъв случай пържени. Пържените картофи са много вкусни, но са такава калорийна бомба, че ако прекалим трудно ще се справим с последиците.

Картофите се съчетават много добре с риба, пиле,свинско,извара и дори с яйца. Като последната комбинация увеличава биологичната стойност на яйцето с над 30%. Всеки сам може да си измисли разни рецепти и начини да си приготви вкусни ястия, а ако се чудите откъде да започнете вижте моите предложения тук и тук.

 

Най-добрия метод за Сила и Мускулна Маса!

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*

 

скрива се след