неделя , 29 ноември 2020
Начало » Как да тренираме ... » Как да тренираме ПРАСЦИ
Как да тренираме ПРАСЦИ

Как да тренираме ПРАСЦИ

След като в предходната статия разгледахме „оптималната“ тренировка за бедра, то нека днес включим и прасците. След тази статия вече ще имаме пълна тренировка за долната част на тялото.

Прасците се състоят от два мускула, които позволяват движението на глезена. Дотук добре, но има една подробност.Важно е да се знае, че единия мускул отговаря за това движение, когато краката са прави, а другия когато краката са свити в колената.

Както се досещате за пълното развитие на прасците са необходими два типа упражнения, покриващи действието на двата мускула.Разбира се в началото може да се спрем и на едно упражнение, което натоварва по-големия мускул от двата. Така,че може да започнете с някое упражнение от стоеж, и да натоварите мускула отговорен за движението на глезена при прави крака.След като напреднете може да вкарате и второ упражнение от седеж и така да ще покриете и двата мускула отговорни за пълното развитие на едни големи прасци.

Ето как да тренираме прасците с едни от най-популярните упражнения

  • С прави крака:
  1. Изправяне на пръсти от стоеж на калф машина
  2. Изправяне на пръсти от стоеж с щанга на гърба
  3. Изправяне на пръсти на един крак с дъмбел в ръка
  4. Магарешко повдигане на пръсти
  • Със свити крака:
  1. Повдигане на пръсти от сед на машина
  2. Повдигане на пръсти от сед с щанга на коленете

Относно повторенията, тук вече има много теории.Според едни трябват много повторения например 20-30, а според други малко 6-8. Няма универсален метод.Всеки трябва сам да прецени за себе си.За мен лично редуването на двата варианта е добър, а още повече включването на малко и много повторения в една тренировка.

БОДИБИЛДИНГ АНАТОМИЯ – Наръчник с инструкции за всяко упражнение във фитнес залата, пълен с илюстрации и напътствия! 

Научи Повече!

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*