четвъртък , 29 октомври 2020
Начало » H.I.T. - Тренировки » Само за мъже
Само за мъже

Само за мъже

Здравейте приятели! Днес ще ви представя една програма, която не е за всеки. Това е една ужасно трудна за изпълнение комбинация от упражнения.

В миналата статия разгледахме, тренировъчния принцип на суперсериите. Надявам сте я прочели и знаете за какво става въпрос. Сега нека видим една убийствена суперсерия, която съм сигурен,че ще е най-трудното нещо което сте правели.

И така, какво ще кажете за една суперсерия клек и тяга. Как ви звучи? Трудно,трудно и пак трудно. Повярвайте, тази комбинация е ужасна и не случайно заглавието на статията е такова.

Нека минем към тренировката. Загрейте добре поне 10-15 минути и повишете температурата на тялото си.Когато сте готови започнете със специфичната загрявка за „серията на ужасите“. Подгответе си стойката за клек и един лост за тягата. Направете една лека серия клек, починете 1-2 минути и направете серия тяга с прави крака. По тази схема направете 3-4 загряващи цикъла и достигнете тежести за които може да направите поне 15 трудни повторения клек и поне 15 трудни повторения тяга с прави крака.Сега сме готови да скачаме в дълбокото.

 1. Клек – 1х15 веднага без почивка:
 2. Мъртва тяга с прави крака – 1х15

Починете 10-15 минути, определено ще имате нужда от това.Когато ви се успокои пулса и погледа стане адекватен се подгответе за още малко работа.

 1. Кофички – 2 серии до отказ
 2. Набиране – 2 серии до отказ

Това е всичко. Една супер кратка от към упражнения тренировка, но даваща такава стимулация на цялото тяло,че хормоните ви ще хвръкнат до небето.

Тази програма е много тежка и определено ще имате нужда от поне 3-4 или 5 дни почивка след нея. Също така може да я правите само веднъж в седмицата, например понеделник, а в петък може да направите друга по лека тренировка отново за цялото тяло.

И накрая, тези от вас, които не са на „ти“ с клека и тягата въобще да не се захващат докато не заучат правилната техника иначе рискувате да се нараните. Дори и да сте напреднали и да сте наясно с нещата отново бъдете внимателни!

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

13 коментара

 1. Костадин

  Здравей , Александър . Аз искам да пробвам тренировката и знам , че ще свърши доста добра работа . Но от всичките упражнения не мога да се набирам . Дали ще е разумно да сменя набирането със скрипец пред гърди.

  • Александър Георгиев

   За можене може, но скрипеца не е като набиртането, кой какво иска да говори 🙂 Опитай с набиране, колкото можеш толкова. Лека полека ще почнеш да качваш бройките, бавно и постепенно, само търпение и упоритост трябва.

 2. Колко време се прави тази тренировка?Тя част от онези дето се тренират два дена във седмицата всички мускули ли е или може да се вмъкне във един отделен ден между другите за „раздвижване“ на кръвта.

  • Александър Георгиев

   Това е цялата тренировка и се прави пълна почивка поне 2-3 дни след нея!Прави се докато дава резултат.

 3. Здр, тази тяга ми е проблемна – с прави крака, мога ли да правя сгъване за задни бедра вместо нея, ще повлия ли на тази програма?

  • Александър Георгиев

   Здрасти Вик,
   идеята тук е не само да се тренират задните бедра, а да се повлияе на хормоналните нива и тялото като цяло.

   Не всеки може да направи тази тренировка, тя е доста трудна и за добре тренирани мъже.Суперсерията клек+тяга е най-тежкото нещо което може да се направи.

   Така,че ако ти е проблем не я прави, тогава остават другите три упражнения което пак е добра схема стига клека да е с много повторения.

 4. Божидар

  Здрасти, Сашо! Може ли да се прави тази тренировка в ден за крака и може ли да се махнат кофичките и набиранията, и може ли да се добавят още серии или упражнения за крака? Благодаря

  • Александър Георгиев

   Здравей Божидар,
   суперсерията клек+тяга може да се направи в тренировката за крака,но това ще е съвсем различна тренировка.

   Идеята тук е с по една серия от най-ангажиращите упражнения,които натоварват в голяма степен и централната нервна система да се направят до отказ една след друга без почивка.

   Повярвай това е нечовешки тежко преживяване, за това си трябват и поне 10-15 минути почивка преди другите две упражнения,които са „само“ със собственото тегло.Но и тази задача няма да е лесна след първата част.

   Опитай,преди да правиш промени.На 99% съм сигурен,че след една такава тренировка, няма да ти се иска да добавяш каквото и да е било.
   Поздрави 🙂

   • Божидар

    Ясно. Идеята тук е да се повлияе на обмяната и хормоните, а не толкова на натоварване на даден мускул.

    • Александър Георгиев

     Точно така 🙂
     тялото е създадено да работи като едно цяло и такъв тип тренировки са били в основата на натрупването на тонове мускули „едно време“.

     • Здравейте,
      исках да попитам набиранията и кофичките в суперсерия ли се изпълняват,като тягата и клека?

     • Александър Георгиев

      Би могло, но не е задължително.В оригинала е без суперсерии, но ако си напреднал може да се пробваш 🙂

 5. Чел съм за този вид тренировка и съм съгласен че това определено е много тежко, малко хора могат да вземат максимума за това тя трябва да бъде изпълнена с много усилия и да се наблегне точно както е казано на правилното изпълнение без него прости си търсите белята.
  Просто трябва да се пробва един такъв цикъл, ще има какво да се вземе от него….

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*