сряда , 21 октомври 2020
Начало » Рецепти » Хайде на омлета
Хайде на омлета

Хайде на омлета

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Днес реших да попълня колекцията с полезни рецепти. Ще ви дам идея как да си направите омлет, който да е достатъчно вкусен и хранителен едновременно.

Както знаете храната е съставна част в уравнението за изграждане на мускули. Дори нещо повече, тренировката ни отнема само 3-4 часа седмично,чрез които създаваме стимула за растеж.Но храната е друго нещо. Ако се храним 4 до 6 пъти дневно, то за една седмица имаме от 28 до 42 хранения.

Сами разбирате и най-вероятно сте се сблъскали с проблема как да се храним разнообразно. Обикновено диетите, които препоръчват точно определени ядения са много досадни и аз никога не съм ги харесвал.Винаги съм мразел, еднообразието що се отнася до храната.

Поради тази причина си измислях редица варианти на вкусни ястия, които да ми дават необходимите съставки.

Ето необходимите продукти за днешната рецепта:

  • 250 гр картофи
  • 100 гр шунка
  • 100 гр гъби
  • 2 зелени чушки
  • 1/2 консерва фасул
  • 50 гр сирене
  • 3 цели яйца + 3 белтъка
  • малко лук – пожелание

Първо сварете картофите, добре е те да са по-дребни, така ще омекнат доста по-бързо.Докато се варят картофите нарежете шунката на малки кубчета.Нарежете гъбите и чушките също на ситни парчета и евентуално лука.След като картофите се сварят обелете ги и ги нарежете на кубчета.

Така, сега ви трябва един хубав и сравнително дълбок тиган. Добре е тигана да е тефлонов или друг, но с не залепващо покритие. Сега трябва да сипете малко мазнина, толкова колкото да се покрие дъното с тънък слой. На запад има специални спрейове които предпазват от залепване и тогава мазнината не е нужна, но тук още не съм видял такъв.

Сложете тигана на загрелия котлон и изсипете първо гъбите, лука и чушките, нека се запържат за 5 минути.Сега е ред на картофите и шунката.Оставете ги за 3-4 минути, през това време изцедете половината количество от консервирания фасул и го сложете в тигана. Разбира се,че трябва и да разбърквате всичко това от време на време.

Докато продуктите се запържват разбийте 3 цели яйца и белтъците от други 3 в една купичка. Сега е време да излеете сместа в тигана, нека престои така за 4-5 минути или докато получи златист цвят или по ваше предпочитание.Сега, когато е готова „дебелата палачинка“ я разрежете на две половини.По този начин вие си осигурихте две порции висококачествена храна за мускули.

Общо съдържание за 2 порции:

  • Протеин – 60 гр
  • Въглехидрати – 50 гр
  • Мазнини – 30 гр
  • Калории – 710

Е това е приятели, надявам се тази идея да ви бъде полезна.На тези,които решат да опитат желая приятен апетит!

 

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

2 коментара

  1. Валентин

    здравей,забелязах че използваш шунка и реших да те запитам какво ти е мнението за щунката и пушените меса.Искам да сготвя пища естествено тестото ще си го направя сам с овесено брашно,но за плънката се чудя.Удачно ли е да ползвам тези 2 вида месо като източник на протеин или са прекалено наситени с вредни добавки вътре. (не става дума за мазнините в тях,а за другите е-та и неща 😕 ) Просто не ми се прави и месото,да го готвя,пека и т.н. , просто да разнообразя менюто но да не ми отнеме цял ден приготвянето на една пица 🙂 благодаря ! 🙂

    • Александър Георгиев

      Винаги е по-добре да се ползва първоизточника,а не производното от него 🙂

      Но не е болка за умиране, ако хапваме шунка и филе,все пак не се готвим за Олимпия.

      Само трябва да се внимава да не са от най-големите ментета,че има много „месни“ продукти в които има всичко друго, но не и месо.За съжаление дори и по цената не може да се познае вече 🙁

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*