тренирай

Правите ли Форсирани повторения?

Коментар
Сподели с приятели
Публикувано на 02 сеп. 12 от Александър Георгиев

Здравейте приятели на Тренирай.БГ Нека да разгледаме един от най-продуктивните принципи във високо интензивните тренировки. Принципа на "форсирани повторения"! Той ще ви отведе оттатък линията на отказа и ще изпрати мускулите ви в състояние непознато им до сега.

Тренирате ли интензивно? Довеждате ли сериите си до отказ? А минавате ли границата? Три въпроса на които отговорите им,че ви дадат яснота дали сте в зоната на H.I.T тренировките.

"Форсираните повторения" не са запазена марка за високо интензивните тренировки и всеки в един или друг момент ги е изпозлвал съзнателно или не. Въпреки това те са супер ефективна техника, мускулите ви да получат нов тласък за растеж.

Кога да ги правим?

Този метод не е лесен въпреки,че изглежда така. Форсираните повторения се правят винаги и само в последната работна серия.Също така за натурално трениращите е добре да има само една такава серия за мускулна група. Иначе казано ако правите повече от едно упражнение за мускул, то изберете си едно и там натиснете газта.Друг момент е да не се прави всяка тренировка, през тренировка е по-добър вариант. Може и да ви изглежда малко, но тези които са запознати с принципите на този тип тренировки знаят за какво говоря.

Как да ги правим?

Ето, че си дойдохме на думата. Първо и най-важно условие е да имате сигурен тренировъчен партньор.Човек, който ви следи и внимава във всяко едно повторение и мислено го прави с вас,по-долу ще ви кажа защо.

ОК имате човека, така че да направим една такава серия. Нека вземем най-популярното и най-удобното за тази техника упражнение - повдигане от лег. Вече сте направили загряващите си серии и сте на последната от двете си работни такива. Сега целта пред вас е например 6 повторения. Започвате със супер стриктна форма на изпълнение, правите първото,второто,третото, до тук горе долу добре, трудно е но се справяте.Четвъртото минава трудно,партньора вече е нащрек,петото е още по трудно,гърдите горят,рамената и трицепсите са на път да откажат.Ред е на шестото, с огромни усилия и воля успявате да го пратите в историята и него, вече и идва да закачите щангата на стойките тъй като седмото със сигурност ще ви убие.

Тук е момента да кажете "айде още две".Партньорът  ви подпъхва леко ръце под лоста и вие правите седмото повторение,спускате - дотук добре, сега е време да поемете нагоре. Усилията са адски и въпреки това успявате да вдигнете щангата до средата и нито милиметър повече, сега е момента да получите "2 пръста" помощ.Ще се учудите,че само толкова и сте вече завършил повторението.Но това не е всичко, ред е на осмото.Ситуацията се повтаря, но тук помощника може би ще трябва да замени 2-та пръста с цяла ръка, а към края нищо чудно да влязат в употреба и две допълнителни ръце. Това е,щангата е на стойката, а вие сте разбити.

Още една такава серия? Не благодаря бих казал аз! 🙂

Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Ако има еталон за красиво мъжко тяло, то несъмнено първото име, което изплува в съзнанието ни е това на Стив Рийвс... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Ако все още, нямате резултатите, които искате, най-вероятно някъде нещо бъркате. Без значение дали сте новаци в залата или пък тренирате... Прочети повече
Др. Кен Лейстнър: - Когато говоря на някого за серия състояща се от 50 повторения, то човека си мисли едно от двете:  "Това копеле съвсем... Прочети повече

1 коментара

  1. Много подобен на принципа ЧИТИНГ.
    Май са като братя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Препоръчано от Тренирай.БГ
Разкарай мазнините Влез в най-добрата си форма!

Тук ще намерите всичко необходимо, което ви трябва, за да изградите мечтаното тяло. Да разкарате мазнините и да направите своята най-добра версия!

Научи повече
С добавени 15 тренировъчни програми

Може да нямаш отлична генетика, може да нямаш идеални условия, пари или каквото се сетиш....Но имаш мускули, а те могат да бъдат развити!

Научи повече
Супер Тренировъчен Наръчник

Книга с инструкции за всяко упражнение във фитнес залата. Научи как най-ефективно да натовариш мускулите си!

Научи повече
Бодибилдинг без стероиди

BRAWN е знание, което не може да се получи от съвременната бодибилдинг литература. BRAWN е основата, на която всеки, който иска да изгради мускули без стероиди трябва да стъпи.

Научи повече
Виж още