вторник , 7 юли 2020
Начало » Звезди на 60-те и 70-те » Невероятния Хълк – Лу Фериньо
BRAWN Бодибилдинг без Стероиди
Невероятния Хълк – Лу Фериньо

Невероятния Хълк – Лу Фериньо

Здравейте приятели, днес ще ви представя буквално най-големия културист в историята на състезателния бодибилдинг. Това е невероятния Лу Фериньо.

Роден  на 9 ноември 1951 година в Ню Йорк.Макар,че според мнозина е роден под щастлива звезда,то това не е съвсем така.Още като тинейджър получава увреждане на слуха след едно ушно възпаление.Това увреждане е непоправимо и белязва целият му живот.

През 1963 едва на 12 годишен започва да вдига тежести, впечатлен от Стив Рийвс и филма „Херкулес“. Това занимание се оказва,че е точно за него,тъй като поради здравословния си проблем той расте като свито момче,което страни от своите връстници. Тежестите поглъщат вниманието му и той намира средата, която му придава сигурност и увереност.

Започнал като високо хилаво момче Лу се превръща в най-големия културист на своето време. При ръст от 194 см в най – добрите си години Фериньо има следните параметри : тегло -125 кг, гръдна обиколка 150 см, ръце 57 см, талия 86 см и бедра 74 см. Също така през 1994 година на 43 годишна възраст Лу се явява със състезателно тегло от 148 кг на Мастерс Олимпия,нещо недостижимо и до днес.

Но да се върнем в началото.Лу гледа много кратно филма „Херкулес“ запленен от уникалното тяло на Рийвс. В него се заражда желанието да изглежда така.Малко по късно попада на списанието “ Muscle Buider“ с Дейв Дрейпър на корицата и не може да повярва,че жив човек може да е толкова релефен. Вече целта е ясна, Лу иска да стане културист. Тренира упорито и на 19 години решава да се пусне на едно местно състезание Мистър Ню Джърси. Там обаче получава звучен шамар,класира се на 23-то място и вижда как мечтата му се изпарява. Но отчаянието трае само за кратко.По пътя за вкъщи Лу намира сили да възстанови психиката си от неочаквания шок и се заклева,че никога повече няма да се класира по-ниско от това.

През следващата година участва на Републиканското първенство за младежи.Класира се 4-ти. Първи е Кейси Виатор, а втори Майк Менцер,който между другото печели призовете за най-добри ръце,най-добри гърди,гръб и крака. Така като се погледне все младежи от класа.

Само след две години през 1973 година Лу Фериньо става Мистър Америка и печели професионалната си карта. Същата година става и Мистър Вселена. Сега между младия Лу и Мистър Олимпия стои само един човек – Арнолд Шварценегер. За първи път пред Арнолд се изправя толкова голям културист.В тези години Арнолд направо е мачкал конкуренцията с мускулната си маса от 110 кг, но сега има пред себе си човек с над 120 кг тегло.Битките между тях са запомнящи се.Във всяка една от тях Шварценегер излиза победител,но Лу е близо, много близо.След Олимпията през 1975 година Арнолд се отказва и се отдава на филмовата си кариера. Това отнема ентусиазма и на Фериньо, сега го няма големия дразнител и всичко губи смисъл.

Точно по това време идва и предложението за ролята на „Невероятния Хълк“, което преобръща живота му на 180 градуса. Всъщност продуцентите искат Арнолд за тази роля, но Шварценегер отказва и им казва,че ако търсят най -големия културист, то да се обърнат към Лу.Останалото е история.

Филмовата кариера на Лу Фериньо, не е като тази на Арнолд,но определено е впечатляваща.Въпреки това той остава в сърцата на зрителите като „Невероятния Хълк“.

Лу не остава бодибилдинга току така, той винаги поддържа добра форма и не губи масивната си фигура.Страстта към сцената не угасва и след 17 годишно прекъсване Фериньо се качва отново. Дори прави нещо повече,явява се на Мистър Олимпия 93-та и влиза в десетката,състезавайки се сред цяло едно ново поколение супер културисти като Дориан Йейтс,Флекс Уилър,Кевин Леврони и много други, а Лу е от старата школа,съперника на Арнолд от средата на 70-те.

Лу е пример за подражание, великолепен спортист,добър актьор,баща и съпруг. Мерил сили с най-големите културисти от няколко поколения.Най-големия билдер излизал на сцената.Всичко това е достойно за уважение.

Най-добрия метод за Сила и Мускулна Маса!

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

Един коментар

  1. emil braykov

    супер статия браво поздравления ако качите и малко информация за това как е тренирал ще е чудесно

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*