zma

Невероятния Хълк - Лу Фериньо

Коментар
Сподели с приятели
Публикувано на 15 авг. 12 от Александър Георгиев

Здравейте приятели, днес ще ви представя буквално най-големия културист в историята на състезателния бодибилдинг. Това е невероятния Лу Фериньо.

Роден  на 9 ноември 1951 година в Ню Йорк.Макар,че според мнозина е роден под щастлива звезда,то това не е съвсем така.Още като тинейджър получава увреждане на слуха след едно ушно възпаление.Това увреждане е непоправимо и белязва целият му живот.

През 1963 едва на 12 годишен започва да вдига тежести, впечатлен от Стив Рийвс и филма "Херкулес". Това занимание се оказва,че е точно за него,тъй като поради здравословния си проблем той расте като свито момче,което страни от своите връстници. Тежестите поглъщат вниманието му и той намира средата, която му придава сигурност и увереност.

Започнал като високо хилаво момче Лу се превръща в най-големия културист на своето време. При ръст от 194 см в най - добрите си години Фериньо има следните параметри : тегло -125 кг, гръдна обиколка 150 см, ръце 57 см, талия 86 см и бедра 74 см. Също така през 1994 година на 43 годишна възраст Лу се явява със състезателно тегло от 148 кг на Мастерс Олимпия,нещо недостижимо и до днес.

Но да се върнем в началото.Лу гледа много кратно филма "Херкулес" запленен от уникалното тяло на Рийвс. В него се заражда желанието да изглежда така.Малко по късно попада на списанието " Muscle Buider" с Дейв Дрейпър на корицата и не може да повярва,че жив човек може да е толкова релефен. Вече целта е ясна, Лу иска да стане културист. Тренира упорито и на 19 години решава да се пусне на едно местно състезание Мистър Ню Джърси. Там обаче получава звучен шамар,класира се на 23-то място и вижда как мечтата му се изпарява. Но отчаянието трае само за кратко.По пътя за вкъщи Лу намира сили да възстанови психиката си от неочаквания шок и се заклева,че никога повече няма да се класира по-ниско от това.

През следващата година участва на Републиканското първенство за младежи.Класира се 4-ти. Първи е Кейси Виатор, а втори Майк Менцер,който между другото печели призовете за най-добри ръце,най-добри гърди,гръб и крака. Така като се погледне все младежи от класа.

Само след две години през 1973 година Лу Фериньо става Мистър Америка и печели професионалната си карта. Същата година става и Мистър Вселена. Сега между младия Лу и Мистър Олимпия стои само един човек - Арнолд Шварценегер. За първи път пред Арнолд се изправя толкова голям културист.В тези години Арнолд направо е мачкал конкуренцията с мускулната си маса от 110 кг, но сега има пред себе си човек с над 120 кг тегло.Битките между тях са запомнящи се.Във всяка една от тях Шварценегер излиза победител,но Лу е близо, много близо.След Олимпията през 1975 година Арнолд се отказва и се отдава на филмовата си кариера. Това отнема ентусиазма и на Фериньо, сега го няма големия дразнител и всичко губи смисъл.

Точно по това време идва и предложението за ролята на "Невероятния Хълк", което преобръща живота му на 180 градуса. Всъщност продуцентите искат Арнолд за тази роля, но Шварценегер отказва и им казва,че ако търсят най -големия културист, то да се обърнат към Лу.Останалото е история.

Филмовата кариера на Лу Фериньо, не е като тази на Арнолд,но определено е впечатляваща.Въпреки това той остава в сърцата на зрителите като "Невероятния Хълк".

Лу не остава бодибилдинга току така, той винаги поддържа добра форма и не губи масивната си фигура.Страстта към сцената не угасва и след 17 годишно прекъсване Фериньо се качва отново. Дори прави нещо повече,явява се на Мистър Олимпия 93-та и влиза в десетката,състезавайки се сред цяло едно ново поколение супер културисти като Дориан Йейтс,Флекс Уилър,Кевин Леврони и много други, а Лу е от старата школа,съперника на Арнолд от средата на 70-те.

Лу е пример за подражание, великолепен спортист,добър актьор,баща и съпруг. Мерил сили с най-големите културисти от няколко поколения.Най-големия билдер излизал на сцената.Всичко това е достойно за уважение.

Сподели с приятели

Подобни статии

Когато става въпрос за развити крака, то името на Том Плац излиза на челно място. Легендата от Златната ера на бодибилдинга е известен със зверските... Прочети повече
Том Плац е сред най-известните културисти от Златната ера на бодибилдинга, а като стане въпрос за развитието на краката, той е най-известният! Неговите невероятни бедра... Прочети повече
Днес ще се запознаем с хранителният режим на една от големите звезди на 80-те години на миналия век. В предишната статия видяхме как тренира Рич... Прочети повече

1 коментара

  1. супер статия браво поздравления ако качите и малко информация за това как е тренирал ще е чудесно

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Прогресивен метод