сряда , 23 септември 2020
Начало » Звезди на 80-те и 90-те » Кевин Леврони
BRAWN Бодибилдинг без Стероиди
Кевин Леврони

Кевин Леврони

Кевин Леврони е една от най-големите бодибилдинг звезди през 90-те години на 20-ти век. Той се състезава рамо до рамо с велики културисти като Дориан Йейтс,Шон Рей,Насър Ел Сомбати,Пол Дилет,Флекс Уилър и много други. Кевин е сред елита на 90-те и печели всички значими състезания за професионалисти с изключение на едно единствено – Мистър Олимпия.

Кевин Леврони е роден на 16 юли 1966 година в град Балтимор щата Мериленд, САЩ. Той е плод на любовта между италианец и афроамериканка. Кевин е роден в многодетно семейство и е най-малкото от 6-те деца. Има трима братя и две сестри.Захваща се с тежестите покрай по-големите си братя.Очевидно роден с добра генетика на 17 Кевин вече тежи 85 кг и изглежда доста мускулест. Пред него се очертава добра перспектива за бодибилдинг кариера. Но Кевин не е от най- постоянните.Освен Бодибилдинга, негова голяма страст е и музиката.Раздвоен, все пак той решава да наблегне на тренировките и да стане един от най-добрите културисти.

През 1991 година, става абсолютен национален шампион и печели професионалната си карта. През следващата 92-ра година Кевин печели и „Ноща на шампионите“ и поставя името си сред най-горещите звезди по това време. Същата година Кевин оставя доста именити културисти зад себеси и спори с Дориан Йейтс за титлата Мистър Олимпия.Доста впечатляващо постижение за един новак. За негово съжаление Дориан печели, но за Кевин остава утехата, че е едва третия културист класирал се на 2-ро място в първата си Олимпия.Преди него това са правили само Арнолд и Дориан.

Кевин Леврони изгражда една много успешна кариера, той печели цели 22 титли от професионални състезания,рекорд който едва наскоро бе подобрен.В неговата витрина има -Ноща на Шампионите /1992/,Арнолд класик -два пъти/1994,1996/ и вицешампионска титла на Мистър Олимпия цели 4 пъти /1992,1995,2000,2002/.

Успоредно с това Кевин създава своя банда и свири по нощни клубове,дори издава албум.Малко известен факт е,че волните си съчетания прави на своя музика.Също така Леврони е известен и със своята сила, особено в изтласкващите движения като повдигане от лег.Говори се за щанги от сорта на 300 кг които е успявал да вдигне на лежанката и аз съм склонен да вярвам съдейки по развитието на неговите гърди,рамене и трицепси.

Това му увлечение скоро го довежда до скъсан гръден мускул през 1994 година. Това напрактика слага край на подготовката му за Мистър Олимпия през същата година, но Кевин не мисли така. Подлага се на операция и бавно и мъчително възстановяване, губи килограми, но не и надеждата. По-малко от 3 месеца преди състезанието Кевин отново е в залата и силно амбициран да се яви.Успява да възстанови загубеното тегло и влиза във форма с която успява да се класира на 5-то място.Доста добре за няколко седмична подготовка.

Този случай го кара да преосмисли стратегията си.Така Кевин решава да не тренира през извънсъстезателния период и да включва на пълни обороти 3 месеца преди първото състезание. Това кара конкурентите му да завиждат и да го наричат „културист на половин работен ден“.Но на него не му пука, важни са резултатите, а те ги има.Като бонус към новата му стратегия е, че има предостатъчно време да се занимава с музика.

Този негов подход се отразява и върху теглото му, той е сред редките случаи когато в извънсъстезателния период тежи по-малко от колкото на сцената.Кевин се е състезавал с тегло от 110 кг, а в периодите между състезанията е бил около 100  кг.

През 2002 година на Мистър Олимпия след поредното 2-ро място, този път не след кой да е а след Рони Колман, Кевин решава да се оттегли и да преустанови кариерата си на културист. Изплъзва му се само една титла, направил е всичко възможно,но не всичко е в негови ръце.

Сега Леврони се е съсредоточил върху актьорската си кариера и вече има 4 филма зад гърба си.Също така продължава да пише музика и бодибилдинга е далеч зад гърба му.

 

Най-добрия метод за Сила и Мускулна Маса!

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

Един коментар

  1. Александър Асатрян

    Здравей Сашо,
    Поздрави за информативната статия, а и за прекрасния сайт, който следя от 2013 година. Дали има възможност да се добавят размерите на Леврони?
    Благодаря!

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*

 

...