тренирай

Кевин Леврони

Коментар
Сподели с приятели
Публикувано на 28 авг. 12 от Александър Георгиев

Кевин Леврони е една от най-големите бодибилдинг звезди през 90-те години на 20-ти век. Той се състезава рамо до рамо с велики културисти като Дориан Йейтс,Шон Рей,Насър Ел Сомбати,Пол Дилет,Флекс Уилър и много други. Кевин е сред елита на 90-те и печели всички значими състезания за професионалисти с изключение на едно единствено - Мистър Олимпия.

Кевин Леврони е роден на 16 юли 1966 година в град Балтимор щата Мериленд, САЩ. Той е плод на любовта между италианец и афроамериканка. Кевин е роден в многодетно семейство и е най-малкото от 6-те деца. Има трима братя и две сестри.Захваща се с тежестите покрай по-големите си братя.Очевидно роден с добра генетика на 17 Кевин вече тежи 85 кг и изглежда доста мускулест. Пред него се очертава добра перспектива за бодибилдинг кариера. Но Кевин не е от най- постоянните.Освен Бодибилдинга, негова голяма страст е и музиката.Раздвоен, все пак той решава да наблегне на тренировките и да стане един от най-добрите културисти.

През 1991 година, става абсолютен национален шампион и печели професионалната си карта. През следващата 92-ра година Кевин печели и "Ноща на шампионите" и поставя името си сред най-горещите звезди по това време. Същата година Кевин оставя доста именити културисти зад себеси и спори с Дориан Йейтс за титлата Мистър Олимпия.Доста впечатляващо постижение за един новак. За негово съжаление Дориан печели, но за Кевин остава утехата, че е едва третия културист класирал се на 2-ро място в първата си Олимпия.Преди него това са правили само Арнолд и Дориан.

Кевин Леврони изгражда една много успешна кариера, той печели цели 22 титли от професионални състезания,рекорд който едва наскоро бе подобрен.В неговата витрина има -Ноща на Шампионите /1992/,Арнолд класик -два пъти/1994,1996/ и вицешампионска титла на Мистър Олимпия цели 4 пъти /1992,1995,2000,2002/.

Успоредно с това Кевин създава своя банда и свири по нощни клубове,дори издава албум.Малко известен факт е,че волните си съчетания прави на своя музика.Също така Леврони е известен и със своята сила, особено в изтласкващите движения като повдигане от лег.Говори се за щанги от сорта на 300 кг които е успявал да вдигне на лежанката и аз съм склонен да вярвам съдейки по развитието на неговите гърди,рамене и трицепси.

Това му увлечение скоро го довежда до скъсан гръден мускул през 1994 година. Това напрактика слага край на подготовката му за Мистър Олимпия през същата година, но Кевин не мисли така. Подлага се на операция и бавно и мъчително възстановяване, губи килограми, но не и надеждата. По-малко от 3 месеца преди състезанието Кевин отново е в залата и силно амбициран да се яви.Успява да възстанови загубеното тегло и влиза във форма с която успява да се класира на 5-то място.Доста добре за няколко седмична подготовка.

Този случай го кара да преосмисли стратегията си.Така Кевин решава да не тренира през извънсъстезателния период и да включва на пълни обороти 3 месеца преди първото състезание. Това кара конкурентите му да завиждат и да го наричат "културист на половин работен ден".Но на него не му пука, важни са резултатите, а те ги има.Като бонус към новата му стратегия е, че има предостатъчно време да се занимава с музика.

Този негов подход се отразява и върху теглото му, той е сред редките случаи когато в извънсъстезателния период тежи по-малко от колкото на сцената.Кевин се е състезавал с тегло от 110 кг, а в периодите между състезанията е бил около 100  кг.

През 2002 година на Мистър Олимпия след поредното 2-ро място, този път не след кой да е а след Рони Колман, Кевин решава да се оттегли и да преустанови кариерата си на културист. Изплъзва му се само една титла, направил е всичко възможно,но не всичко е в негови ръце.

Сега Леврони се е съсредоточил върху актьорската си кариера и вече има 4 филма зад гърба си.Също така продължава да пише музика и бодибилдинга е далеч зад гърба му.

 

Сподели с приятели
Джон Робърт Пийпълс

Подобни статии

Маркус Рул е немски професионален културист от края на 90-те години на миналия век и началото на този. В своя пик може да се похвали... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Днес ще ви представя легендарният Албърт Бекълс, човека известен със своето дълголетие в бодибилдинга и разбира се уникалните си бицепси. Роден... Прочети повече
Виктор Ричардс е сред звездните билдери на 90-те години. Макар без особенни постижения на състезателната сцена, Ричардс се превръща в синоним на чудовищната мускулна маса.... Прочети повече

1 коментара

  1. Здравей Сашо,
    Поздрави за информативната статия, а и за прекрасния сайт, който следя от 2013 година. Дали има възможност да се добавят размерите на Леврони?
    Благодаря!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.