петък , 28 февруари 2020
Начало » Специализация за мускулна група » Да пръснем ръцете с „21“
Да пръснем ръцете с „21“

Да пръснем ръцете с „21“

Здравейте приятели. Колко от вас обичат да си тренират ръцете?!…Излишен въпрос нали? Много ясно всеки обича да „помпа баниците“.То ако не е това за какъв бодибилдинг говорим.

И така днес искам да ви запозная с един метод наречен „21“. Може би сте го чували,може би не или пък дори го прилагате редовно.Всъщност това не е от особено значение, тъй като ще ви предложа една великолепна идея, която ще ви разтърси и ще стимулира ръцете ви за нов растеж.

Метода „21“ е бил много популярен в така наречената златна ера на бодибилдига.Легенди като Арнолд Шварценегер,Франко Колумбо и Серджо Олива редовно са го прилагали.

Този метод е изключително прост но много ефективен.Ок ето и как се случват нещата.Най-лесно се обяснява със сгъването с щанга.Взимате една щанга с 50 или 60% тежест от тази с която правите максималните си серии.Започвате да сгъвате от долна позиция до средата на движението 7 пъти.След това правите без да спирате 7 повторения в горната половина на движението и за капак накрая правите 7 пълни повторения.Това е, елементарно но натоварването е уникално.Този метод може да се прилага на практика във всяко едно упражнение.Аз съм го ползвал дори при придърпването на скрипец в тренировката ми за гръб.Експериментирайте, също така не е задължително да правите точно по 7 повторения в отделните части, може да са по 5 или пък 10 вие си решавате – важно е да следвате принципа.

А сега ще ви дам и една програма за ръце, за която съм убеден,че ще ви подпали ръцете.

1.Сгъване с щанга – 5х12,10,8,6,6

2.Бутане от лег с тесен хват – 5х12,10,8,6,6

3.Скотово сгъване по метода „21“ – 2х21

суперсерия с:

4.Разгъване на скрипец по метода „21“ –2х21

Тази тренировка ще ви отнеме не повече от 20-25 минути.Първите две упражнения са базови и там трябва да гоните по-големи тежести.Вторите две се правят в суперсерия с минимална почивка между тях.Спазвайте точно подредбата – едно упражнение за бицепс, едно за трицепс,едно за бицепс,едно за трицепс.Имате общо 14 серии със загряващите и по 7 за мускулна група, не е кой знае колко според „специалистите“, върши работа и аз знам,че е така.

Това е от мен, сега от вас е работата.

Успех!

Най-добрия метод за Сила и Мускулна Маса!

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

5 коментара

 1. Василев

  Здравейте отново, имам добър спомен от миналото за този вит натоварване на баниците… но за целта най добре се тренира с партньор… защото експлозията тогава е най-силна оижелавам на всички ви хубав ден и да имате по едно другарче във подобно натоварване 🙂

 2. Даниел Данаилов

  Да, веднъж седмично тренирам всяка една мускулна група.Най-добро възстановяване получавам при такъв вид трениране.Специално през тренировка ми звучи добре.И аз прилагам интензивните методики така, през тренировка или зависи от нивото на възстановяване и временната ми кондиция и ниво на психична енергия-през две или три тренировки.

  • Александър Георгиев

   Определено си на прав път,щом си следиш нещата и тренираш според това как си в момента.

   Мога само да те поздравя 🙂

 3. Даниел Данаилов

  В какъв период от време я прилагаш, защото ми се струва доста интензивна и натоварваща.Други мускулни групи тренираш ли в същата тренировка?Може ли да се вмъкне при раменете например?

  • Александър Георгиев

   Здравей Даниел,
   програмата е наистина натоварваща и не е за всеки.Добре е да се опита за няколко тренировки и ако се възстановяваш добре може да се продължи и по-дълго.Също така може да се прави и през тренировка.За мен добър период е 4 седмици, след което се минава на стандартната програма,след още 4 може пак да се опита.Тук трябва да се има в предвид и че тренировката е веднъж седмично.

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*