Тренирай! Изгради тялото което заслужаваш. Бъди силен всеки ден.

Завръщане в залата

5 Коментара
Сподели с приятели
Публикувано на 27 юни 12 от Александър Георгиев

Когато сме били извън залата известно време по една или друга причина, то идва деня в който решаваме,че е вече време да се върнем. Всеки един от нас е прекъсвал, било то поради болест, нова работа, семейни проблеми или просто защото ни е писнало. От опит знам,че човек се увлича лесно в тази почивка и връщането се отлага за "по-добри дни". Но както споменах идва ден в който минавайки покрай огледалото виждаме нещо което не ни харесва.Спомените за това как сме изглеждали са още пресни и тази гледка буди раздразнение. В този момент през главата ни минава мисълта,че е крайно време да се върнем.

Вече сме твърдо решени - отиваме в залата. Но как да подходим? Забравете за това как сте тренирали или колко сте вдигали преди - това сега няма абсолютно никакво значение. Водете се от разума, а не от чувствата - подтиснете си егото.Една от най-големите грешки е,когато трениращите се опитват да достигнат почти веднага предишните си силови постижения.

Подходете умно - 2 или 3 тренировки седмично е добре за начало, нека след всеки един ден тренировка има поне един ден почивка. Нека тренировките ви бъдат прости и елементарни.Тренирайте всички големи мускулни групи в една тренировка поне докато си възвърнете предишното силово ниво. Запомнете акцента сега е предимно върху големите мускулни групи.Разбира се това не означава,че не може да тренирате малките такива, но по-добре е да ги оставим за по натам.Нека сега всички сили са насочени в това по-бързо да възвърнем силата в основните ни мускули.

Тренирайте сравнително кратко 45 минути - максимум до час е оптималното време.Не се мотайте, нека тренировките бъдат стегнати и без излишно мотаене.

Използвайте леки тежести в началото и повече повторения, след което бавно и постепенно поемете курс на покачване. Дайте си няколко седмици преди да се пробвате със "старата тежест".

Следете общото си състояние.Наблюдавайте реакциите на тялото си.Първоначална по-болезнена мускулна треска е нещо което трябва да очаквате със сигурност.Имайте впредвид,че мускулната треска е най-силна около 48-мия час.Ако имате болки и не се чувствате добре, то по-добре добавете ден почивка - Мистър Олимпия ще почака!

Ако сте почивали повече от месец, то бъдете търпеливи и си поставете реална цел. Бъдете внимателни,търпеливи,постоянни и ще дойде време когато ще вдигате по-големи тежести от преди.

Завръщане в залата! - а вие как го правите?

 

Сподели с приятели

Подобни статии

Айвън Дънбар - Президент на Международната аматьорска бодибилдинг асоциация - NABBA (на снимката третият в дясно) Когато почувстваш, че още трябва да прогресираш - продължи с... Прочети повече
Марк Бери (1896–1958) е шампион на САЩ по вдигане на тежести и един от „пионерите” в тежката атлетика. Той е треньор на олимпийският им отбор... Прочети повече
Алан Стефан: - Прибавянето на размери може да бъде лесно, но изисква по-здрава тренировка, отколкото традиционната бодибилдинг програма. В този курс аз ще очертая три... Прочети повече

5 коментара

  1. интересна темичка е това аз тренирам от мн време повече от 15 год имал съм прекъсвания причини колкото искаш 🙂 най голямото ми е близо година другото не е прекъсване тялото има нужда от почивка така да се каже рестарт и 1 месец даже повече е мн добро нещо през 2-3 год нон стоп трен аз тренирам всяка мускулна отделно в началото не дава м никакъв зор най малкото ще си докарам травма водя се от чувството за умора и кондиция на тялото най вече в началото базожи упражнения тъй наречено пробягване мн леко после в лютеницата аз за 2 седмици 3 макс сум на старите ми работни тежести и мн бързо имам скок после преди да доиде плато като интензивност и кг . променям трен нямам модел гледам групата която тренирам да има поне 4 дни по4ивка общо казано след толкова год това е единственото нещо което работи при мен най вече се чувствам чудесно това е най важното 🙂

  2. ако съм отсъствал повече от две седмици се завръщам със гръм и трясък

  3. Завръщане в залата! – а вие как го правите?
    Ами аз съм ученик преди време тренирах 4 месеца след това спрях за повече от година и половина. Преди 3 месеца отново почнах по програма в 3 дни (крака;рамо, гръб;трицепс, гърди;бицепс) 3 упражнения на група с 3 серии по 8-10 повторения покачвах постепенно тежестите след 2-рия месец правих вече по 4 серии и скоро пак ще сменям програмата има видими резултати доволен съм предвид това, че съм ектоморф.

    1. Супер!
      Щом има резултат,то си на прав път 🙂 Ще се радвам да споделиш, какво се случва и по-натам.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Препоръчано от Тренирай.БГ
С добавени 15 тренировъчни програми

Може да нямаш отлична генетика, може да нямаш идеални условия, пари или каквото се сетиш....Но имаш мускули, а те могат да бъдат развити!

Научи повече
Супер Тренировъчен Наръчник

Книга с инструкции за всяко упражнение във фитнес залата. Научи как най-ефективно да натовариш мускулите си!

Научи повече
Тренировъчни Програми от Старата Школа

ЧЕТИРИ тренировъчни курса, програми за над ШЕСТ месеца, които са подредени така,че да ви помогнат да изградите здраво,силно и мускулесто тяло!

Научи повече
Най-Старият метод за качване на мускулна маса

Българското издание на ”SUPER SQUATS ” най-купуваната книга на сп.IRON MAN до днес!

Научи повече
Тренировки от Боб Хофман!

Вижте историята на един от пионерите в бодибилдинга, съчетана с два тренировъчни курса от Старата Школа!

Научи повече
Бодибилдинг без стероиди

BRAWN е знание, което не може да се получи от съвременната бодибилдинг литература. BRAWN е основата, на която всеки, който иска да изгради мускули без стероиди трябва да стъпи.

Научи повече
Енциклопедия на съвременния Бодибилдинг

Българското издание на най-популярната книга в света на културизма! Луксозно издание, твърди корици, уникални снимки и цели 792 страници!

Научи повече
Релефна коремна преса за 3 месеца

Без разводнена теория! Само практически съвети!Примерни хранителни режими за мъже и жени! Примерни тренировки!

Научи повече
Виж още
Айвън Дънбар