тренирай

Еди Робинсън

Няма коментари
Сподели с приятели
Публикувано на 19 юни 12 от Александър Георгиев

Здравейте приятели, днес реших да ви представя един човек, който спокойно може да мине за един от най-силните културисти за своето време. Неговото име е олицетворение на сила и мощ - Представям ви Еди Робинсън.

С какво е по различен от другите и какво е нещото, което ме накара да пиша за него? - Мистър Олимпия 1990 година - това ме впечатли и по-надолу, че ви кажа защо.

Еди Робинсън е роден на 22 септември 1964 година, в град Ейкрън, щата Охайо. За него може да се каже,че е съвършения силов атлет.Още в ранна тинейджърска възраст, той е добър играч по американски футбол. Притежаващ бързина и сила, дори може да се каже,че е звездата на отбора. Успоредно с тренировките по футбол Еди посещава и фитнес салона.Тренировките с тежести му се отдават удивително лесно.Лесно качва сила и тегло, дори е раздвоен кой спорт да избере.Съдбата обаче си знае работата, през 1982 година Еди се премества във Флорида и там попада в среда, която винаги е търсел.Избора идва по естествен начин. Вече има една единствена любов - тази към желязната игра.

Еди Робинсън е супер надарен и буквално генетично чудо. Вдига огромни щанги за годините си, дори за теглото си.Наред с всичко това изгражда и впечатляваща мускулатура, с която буквално помита всичко и печели редица състезания за младежи.В периода 1982 - 1984 печели всяко едно състезание на което се яви.

Нима това е било достатъчно - разбира се,че не - Еди обича да демонстрира своята сила и редовно участва в състезания по повдигане от лег, дори се състезава и в клека. През 1985 година 21 годишния Еди участва в състезание Strong Man в категория до 100 кг и постига зашеметяващите 575 паунда (261,05 кг) в повдигането от лег и забележете 825 паунда (374,55 кг) клек. А е само на 21!

През следващата 1986 година постига и най-големия си връх в силовите състезания - поставя нов световен рекорд в категория до 100 кг с 610 паунда ( 276,94 кг).

Преодолял и това предизвикателство, Еди Робинсън се насочва отново към бодибилдинг сцената.Новата цел е ясна - номер 1 и професионална карта. След само 3 години и 2 неуспешни опита, през 1989 година Еди печели Абсолютната категория в националния шампионат и се сдобива с мечтаната профи карта.

Сега в професионалната дивизия вече конкуренцията е жестока въпреки това през 1990 година печели първото си професионално състезание, класира се 6-ти в "Ноща на Шампионите" и влиза в 10-ката ма Мистър Олимпия.

Класира се 10-ти, точно на тази Олимпия - единствената до сега в историята с допинг контрол. В началото на 1990 година организаторите предупреждават всички състезатели за това. Така Еди не иска да рискува първото си появяване на голямата сцена и се готви абсолютно чисто.Въпреки,че по неговите думи "е имало момчета, които са знаели как да преминат теста, но в градчето където е тренирал не е имал такава информация".И друг път съм писал за тази Олимпия, на нея отново става първи Ли Хейни въпреки,че според повечето наблюдатели неговия съименник Ли Лабрада е бил сериозно ощетен.Класирането на 10-то място от първо явяване на най-големия бодибилдинг форум, при това с подготовка без забранени средства е постижение достойно за уважение.

През следващата година бодибилдинг кариерата на Еди прави неочакван завой - той се присъединява с редица известни имена, към новосвормираната федерация на Винс Макмейн - Световна Бодибилдинг Федерация (WBF). Винс Макмейн, който сега е известен като собственик на "Световната Кеч Федерация", има идеята да развие  бодибилдинга като шоу индустрия и да направи федерацията машина за пари.За това той не се скъпи и отмъква от Уидър някои от най-известните и обещаващи културисти, предлагайки им годишни договори, стойността на които никак не е малка.Това са и първите професионални договори, така момчетата от федерацията имат едно единствено задължение да тренират, да ядат и да спят.

За съжаление тази федерация преживява само 2 години и Еди и неговите колеги са принудени отново да почукат на вратата на Уидър. IFBB приема "блудните синове", но вече не е същото.Случайно или не никой от "изменниците", не се класира добре в последващите състезания.

След този период Еди участва периодично на различни състезания, с "приличен" успех, но това не е проблем за него.Той е един от най-обичаните културисти, канен е на много семинари и "украсява" над 300 корици на списанията по света.

Ето още един човек,  които може да ни послужи за вдъхновение!

Сподели с приятели

Подобни статии

Маркус Рул е немски професионален културист от края на 90-те години на миналия век и началото на този. В своя пик може да се похвали... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Днес ще ви представя легендарният Албърт Бекълс, човека известен със своето дълголетие в бодибилдинга и разбира се уникалните си бицепси. Роден... Прочети повече
Виктор Ричардс е сред звездните билдери на 90-те години. Макар без особенни постижения на състезателната сцена, Ричардс се превръща в синоним на чудовищната мускулна маса.... Прочети повече
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Препоръчано от Тренирай.БГ
Разкарай мазнините Влез в най-добрата си форма!

Тук ще намерите всичко необходимо, което ви трябва, за да изградите мечтаното тяло. Да разкарате мазнините и да направите своята най-добра версия!

Научи повече
С добавени 15 тренировъчни програми

Може да нямаш отлична генетика, може да нямаш идеални условия, пари или каквото се сетиш....Но имаш мускули, а те могат да бъдат развити!

Научи повече
Супер Тренировъчен Наръчник

Книга с инструкции за всяко упражнение във фитнес залата. Научи как най-ефективно да натовариш мускулите си!

Научи повече
Бодибилдинг без стероиди

BRAWN е знание, което не може да се получи от съвременната бодибилдинг литература. BRAWN е основата, на която всеки, който иска да изгради мускули без стероиди трябва да стъпи.

Научи повече
Виж още