понеделник , 17 юни 2019
Начало » Мотивация » Воля за успех
Воля за успех

Воля за успех

Воля за успех или „който иска намира начин, който не иска намира причина“! Сигурно сте чували тази мъдра мисъл. Ако вникнем в това простичко изречение и прозрем неговата мъдрост, ще разберем колко много пропускаме, когато не сме определили точно и ясно това което искаме.

Сигурно сте попадали в ситуация в която ви се предоставя определена възможност, но било то от страх или неувереност, започваме да редим причини след причини с които да се убеждаваме,че това няма как да стане. “Това няма как да стане“ си е типична българска реакция, при това първосигнална.

Пиша всичко това, не да се правя на философ, а да разсея някой заблуди относно тренировките и подхода към тях. Вместо да се вайкаме,че сме слаби, дебели или “ръката ми е малка“ и каква ли още не трагедия, нека се съсредоточим в това което имаме в момента. Погледнете се в огледалото и се вижте – това е!

Сега от това което видяхте, трябва да направите най-доброто възможно за вас, но само и единствено за вас.Вие не сте Рони,не сте Джей или Фил Хил, а шанса да станете е 1 към 7 милиарда – тогава защо по дяволите трябва да тренирате като тях? Тези хора и други като тях освен,че са генетично супер надарени са и изключително умни мъже.Достигнали до това ниво благодарение на това, че са правили най-доброто за своето тяло.

Какво означава това за нас? Просто е – само трябва да правим това което е най-добре за нас и това, което възможностите ни позволяват – било то финансови, времеви, физически или психически.

Има редица примери с хора които са преборвали планини от проблеми, в сравнение с нашите и въпреки това са успявали да постигнат това което са искали.

Винаги съм се удивлявал на човек с физически недъг, който постига нещо, което друг напълно здрав не може.

Къде е тайната?

В желанието!!!

Има  един въпрос „Колко силно го желаеш?“ това е едни от онези въпроси за милион долара. Отговориш ли искрено и честно на него – ти вече си стъпил на пътя към успеха.

Често си задавайте този въпрос преди да предприемете нещо важно, само така ще може да вникнете в себе си и да разберете съкровените си желания. Веднъж разберете ли какво искате, то няма да има пречки пред вас, ще има само предизвикателства, които ще преодолявате едно след друго….

…Човек, който не върви на никъде и няма планове, винаги има купища обяснения за това. Хората с посредствени постижения веднага могат да обяснят защо нямат нищо, не правят нищо, не могат нищо и не са нищо…Проучете живота на успешните личности и ще откриете следното – те биха могли да използват всички оправдания на посредствените хора, но не го правят…те работят за УСПЕХА!

Д-р Дейвит Шуорц

Мускули?! – Колко силно ги желаете!

 

Бодибилдинг Анатомия!

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

2 коментара

  1. Георги Колев

    Банко-литературен герой на Хайтов казва:
    Едно е да искаш,друго е да можеш,а трето и
    четвърто да го направиш.

  2. Емануил

    Много силна статия …

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*