събота , 4 април 2020
Марвин Едер

Марвин Едер

Когато разглеждаме силовите атлети, които са  популяризирали бодибилдинга и вдигането на тежести, списъкът е дълъг. Един човек обаче заслужава едно от  най-високите места сред този списък.Днес ще ви представя един от най- великите бодибилдери през 50-те години на 20-ти век.Марвин Едер –шампион по културизъм и вдигане на тежести, неговата физика и най-вече силови възможности го изстрелват в орбитата на най-силните мъже в света по това време, а и не само.

Марвин Едер е роден в Бруклин, Ню Йорк.Още в ранна тинейджърска възраст започва да се интересуват от бодибилдинг и вдигане на тежести.Успява бързо да развие своята физика до такава степен, че още в първата си състезателна година изпреварва много от конкурентите си  и дори печели първото си състезание.Следват още няколко успешни години и победи:

1949 г. Мистър Америка за младежи /версия IFBB/ – 2-ри

1949 г. Мистър Ню Йорк младежи /версия IFBB/ – победител

най- мускулест систезател и абсолютен шампион

1949 г.Северно Американски шампионат – младежи /версия IFBB/ – победител

1950 г.Мистър Америка  / версия AAU/ –  6-ти

1950 г.Мистър Източна Америка /верисия IFBB/ – победител

1951 г. Мистър Америка -мъже / версия AAU/ –  6-ти

1951 г. Мистър Америка –младежи  / версия AAU/ –  2-ри

Подобно на много силови атлети от своята епоха, Марвин комбинира бодибилдинг тренировки с такива по олимпийско вдигане и ефекта е забележителен. Той не само изглежда изключително мускулест и силен, а и напрактика е бил такъв.Въпреки,че никога не надвишава 90 кг лично тегло, Марвин Едер притежава изключителни размери за напълно натурален атлет – над 48 см ръце, 127 см гръдния кош, 66 см бедрата и 43 см прасци.Но това не е всичко Марвин има рядко срещани силови постижения.Ето някои от тях:

Клек – 50 повторения с 300 паунда /136,2 кг /

Бенч преси – 515 паунда /233,81 кг /

Кофички –  434 паунда /197 кг /

Мъртва тяга – 665 паунда /301.91 кг /

Набиране – 200 паунда / 90,8 кг /за 8 повторения

Набиране – 80 повторения със собствено тегло

Пуловър – 113,5 кг с прави ръце

Впечатляващ резултат за тренировки само с „грубо“ оборудване, натурална храна, много мляко и никакви добавки.Сега виждате ли до каква степен сме разглезени днес.Направо не е за вярване.Както и да е,всеки може да разсъждава по въпроса, а аз от своя страна ще давам много поводи за това.

Най-добрия метод за Сила и Мускулна Маса!

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

7 коментара

 1. Аз лично се възхищавам повече на старите. Вероятно са зобвали, но не се разплуват като сегашните тумбаци. И като говорим за сухи факти и възможности на днешната химия – колко от тия с ненормалните рекорди са с лично тегло 90, ръка 48? Колко спортисти дърпат 300 тяга при това тегло?

  Съмнявам се, че всеки ше се заучи как се изхвърлят 100 кила с една ръка 😀 (само за Клоков се сещам в момента).

 2. Василев

  ти вярваш ли на тия неща ???, мен ме съмнява доста…. интересно откъде черпиш такива данни но малко да се замислим и някак си не става дори с химия подобни неща… а това без…. само мляко и яйца са доста преувеличени неща…

  • Александър Георгиев

   Вярвам разбира се 🙂 И Марвин Едер не е изключение, Евгени Сандов, Георг Хекеншмит, Дордж Джоует, Томас Инч, Пол Андерсон и кой ли още не. Вдигането на коне,наковални, късане на подкови и вериги с ръце все неща които „химика“ днес може само да мечтае 🙂 Тези пичове са истински и не случайно са останали в историята. А що се отнася до данните те са документирани и всеки може да ги намери.

   В допълнение към това, днес силно се подценяват „старите билдери“ и техните постижения, а не бива.На против от книгите които съм изчел на тази тема се убеждавам, че са притежавали уникални знания за човешкото тяло, неговата структура и функционалност… т.е не са мятали някакви щанги с една ръка над глава ей така за чернобелите снимки 🙂

   Между другото, кой днес може да вземе с една ръка щанга от земята и да я изхвърли над глава, макар и тежаща само колкото него. Нещо нормално за билдерите преди 80-100 години.

   • Божидар

    Днешния „химик“ дърпа камиони, бяга 100м за под 10 сек и все такива нещица, за които тогавашния „химик“ дори се е страхувал да си помизли. А относно изхвърлянето на щанга, ако се заучи правилно движението всеки ще го прави.

  • dimdammeister

   Аз също уважавам много “ старите билдери “ ама и аз съм малко скептичен за тези резултати.

  • Живко Желев

   Здравейте Г-н Василев.
   Искам да нахвърлям малко “сухи” факти за възможностите на днешната “химия”, за които данни и клипчета и сам може да си набавите.
   Мъртва тяга – световен рекорд : 511.65кг.
   Клек – световен рекорд: 575кг.
   Лежанка – световен рекорд: 488.5кг.
   И нещо от предстероидната ера: световен рекорд от 1920 г. за мъртва тяга с една ръка: 330кг.
   На фона на числата по – горе мисля, че постиженията описани в статията са напълно реални.

  • Искам да добавя ,че стероидите в САЩ ,специално в бодибилдинга,а там те се употребяват за първи път някъде през 40-те повече от ясно ,че СТИЙВ РИЙВС и компания са били назобени и то супер здраво…А за Евгени Сандов да натурален и здрав е ,но има и малко надценяване…..всеки може да намери снимки на някой свой здрав и релефен прадядо в семейният албум!

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*

 

...