Тренирай! Изгради тялото което заслужаваш. Бъди силен всеки ден.

Марвин Едер

8 Коментара
Сподели с приятели
Публикувано на 16 май 12 от Александър Георгиев

Когато разглеждаме силовите атлети, които са  популяризирали бодибилдинга и вдигането на тежести, списъкът е дълъг. Един човек обаче заслужава едно от  най-високите места сред този списък.Днес ще ви представя един от най- великите бодибилдери през 50-те години на 20-ти век.Марвин Едер –шампион по културизъм и вдигане на тежести, неговата физика и най-вече силови възможности го изстрелват в орбитата на най-силните мъже в света по това време, а и не само.

Марвин Едер е роден в Бруклин, Ню Йорк.Още в ранна тинейджърска възраст започва да се интересуват от бодибилдинг и вдигане на тежести.Успява бързо да развие своята физика до такава степен, че още в първата си състезателна година изпреварва много от конкурентите си  и дори печели първото си състезание.Следват още няколко успешни години и победи:

1949 г. Мистър Америка за младежи /версия IFBB/ - 2-ри

1949 г. Мистър Ню Йорк младежи /версия IFBB/ - победител

най- мускулест систезател и абсолютен шампион

1949 г.Северно Американски шампионат – младежи /версия IFBB/ - победител

1950 г.Мистър Америка  / версия AAU/ -  6-ти

1950 г.Мистър Източна Америка /верисия IFBB/ - победител

1951 г. Мистър Америка -мъже / версия AAU/ -  6-ти

1951 г. Мистър Америка –младежи  / версия AAU/ -  2-ри

Подобно на много силови атлети от своята епоха, Марвин комбинира бодибилдинг тренировки с такива по олимпийско вдигане и ефекта е забележителен. Той не само изглежда изключително мускулест и силен, а и напрактика е бил такъв.Въпреки,че никога не надвишава 90 кг лично тегло, Марвин Едер притежава изключителни размери за напълно натурален атлет - над 48 см ръце, 127 см гръдния кош, 66 см бедрата и 43 см прасци.Но това не е всичко Марвин има рядко срещани силови постижения.Ето някои от тях:

Клек – 50 повторения с 300 паунда /136,2 кг /

Бенч преси – 515 паунда /233,81 кг /

Кофички –  434 паунда /197 кг /

Мъртва тяга – 665 паунда /301.91 кг /

Набиране – 200 паунда / 90,8 кг /за 8 повторения

Набиране - 80 повторения със собствено тегло

Пуловър – 113,5 кг с прави ръце

Впечатляващ резултат за тренировки само с "грубо" оборудване, натурална храна, много мляко и никакви добавки.Сега виждате ли до каква степен сме разглезени днес.Направо не е за вярване.Както и да е,всеки може да разсъждава по въпроса, а аз от своя страна ще давам много поводи за това.

Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Ако, днес имаме фитнес зали в които да тренираме, то това се дължи на един човек! Това е Джак Лалейн -... Прочети повече
Джак Лелейн е роден на 26 септември 1914 г. Той е легендарен американски фитнес гуру и експерт по хранене. Дори нещо повече той е наричан... Прочети повече
Томи Коно при ръст 167см и състезателно тегло от 67 до 81 кг е Олимпийски шампион по вдигане на тежести за 1952г и 1956г. Шест... Прочети повече

8 коментара

 1. Аз лично се възхищавам повече на старите. Вероятно са зобвали, но не се разплуват като сегашните тумбаци. И като говорим за сухи факти и възможности на днешната химия - колко от тия с ненормалните рекорди са с лично тегло 90, ръка 48? Колко спортисти дърпат 300 тяга при това тегло?

  Съмнявам се, че всеки ше се заучи как се изхвърлят 100 кила с една ръка 😀 (само за Клоков се сещам в момента).

 2. ти вярваш ли на тия неща ???, мен ме съмнява доста.... интересно откъде черпиш такива данни но малко да се замислим и някак си не става дори с химия подобни неща... а това без.... само мляко и яйца са доста преувеличени неща...

  1. Вярвам разбира се 🙂 И Марвин Едер не е изключение, Евгени Сандов, Георг Хекеншмит, Дордж Джоует, Томас Инч, Пол Андерсон и кой ли още не. Вдигането на коне,наковални, късане на подкови и вериги с ръце все неща които "химика" днес може само да мечтае 🙂 Тези пичове са истински и не случайно са останали в историята. А що се отнася до данните те са документирани и всеки може да ги намери.

   В допълнение към това, днес силно се подценяват "старите билдери" и техните постижения, а не бива.На против от книгите които съм изчел на тази тема се убеждавам, че са притежавали уникални знания за човешкото тяло, неговата структура и функционалност... т.е не са мятали някакви щанги с една ръка над глава ей така за чернобелите снимки 🙂

   Между другото, кой днес може да вземе с една ръка щанга от земята и да я изхвърли над глава, макар и тежаща само колкото него. Нещо нормално за билдерите преди 80-100 години.

   1. Днешния "химик" дърпа камиони, бяга 100м за под 10 сек и все такива нещица, за които тогавашния "химик" дори се е страхувал да си помизли. А относно изхвърлянето на щанга, ако се заучи правилно движението всеки ще го прави.

  2. Аз също уважавам много " старите билдери " ама и аз съм малко скептичен за тези резултати.

  3. Здравейте Г-н Василев.
   Искам да нахвърлям малко “сухи” факти за възможностите на днешната “химия”, за които данни и клипчета и сам може да си набавите.
   Мъртва тяга – световен рекорд : 511.65кг.
   Клек – световен рекорд: 575кг.
   Лежанка – световен рекорд: 488.5кг.
   И нещо от предстероидната ера: световен рекорд от 1920 г. за мъртва тяга с една ръка: 330кг.
   На фона на числата по – горе мисля, че постиженията описани в статията са напълно реални.

  4. Искам да добавя ,че стероидите в САЩ ,специално в бодибилдинга,а там те се употребяват за първи път някъде през 40-те повече от ясно ,че СТИЙВ РИЙВС и компания са били назобени и то супер здраво...А за Евгени Сандов да натурален и здрав е ,но има и малко надценяване.....всеки може да намери снимки на някой свой здрав и релефен прадядо в семейният албум!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Препоръчано от Тренирай.БГ
Разкарай мазнините Влез в най-добрата си форма!

Тук ще намерите всичко необходимо, което ви трябва, за да изградите мечтаното тяло. Да разкарате мазнините и да направите своята най-добра версия!

Научи повече
С добавени 15 тренировъчни програми

Може да нямаш отлична генетика, може да нямаш идеални условия, пари или каквото се сетиш....Но имаш мускули, а те могат да бъдат развити!

Научи повече
Супер Тренировъчен Наръчник

Книга с инструкции за всяко упражнение във фитнес залата. Научи как най-ефективно да натовариш мускулите си!

Научи повече
Масивни Ръце и Рамене

Научете, как бодибилдинг пионерите са развивали своите ръце и рамене, в обем и сила, при това в далечните времена на "предстероидната ера".

Научи повече
Бодибилдинг без стероиди

BRAWN е знание, което не може да се получи от съвременната бодибилдинг литература. BRAWN е основата, на която всеки, който иска да изгради мускули без стероиди трябва да стъпи.

Научи повече
Най-Старият метод за качване на мускулна маса

Българското издание на ”SUPER SQUATS ” най-купуваната книга на сп.IRON MAN до днес!

Научи повече
Тренировъчни Програми от Старата Школа

ЧЕТИРИ тренировъчни курса, програми за над ШЕСТ месеца, които са подредени така,че да ви помогнат да изградите здраво,силно и мускулесто тяло!

Научи повече
Тренировки от Боб Хофман!

Вижте историята на един от пионерите в бодибилдинга, съчетана с два тренировъчни курса от Старата Школа!

Научи повече
Виж още