понеделник , 13 юли 2020
Начало » От стария дневник » Искате ли по-голям бицепс?
BRAWN Бодибилдинг без Стероиди
Искате ли по-голям бицепс?

Искате ли по-голям бицепс?

Здравейте приятели, искам днес да ви представя една уникална комбинация, натоварваща по неповторим начин бицепса.

Както знаем бицепса заедно с гърдите са най-показваните мускулни групи и разбира се най-тренирани.Това не е съвсем правилно, но в някоя от следващите статии ще споделя какво мисля по въпроса.Бицепса е олицетворение на бодибилдинга.

Няма начин да не сте чували въпроса „колко ти е ръката“  или „я стегни мускула“ като под това се има в предвид разбира се бицепса.

Не зависимо колко ни е обиколката на ръката винаги ще искаме още и още.Тази ненаситност ни е заложена в природата. Както неопитния новак иска да увеличи ръката си от 30 см на поне 35 см, така и напредналия, който има вече впечатляваща обиколка иска увеличение с „поне“ 1-2 см. Едно е ясно новобранец или не всеки иска още малко месо по ръцете си.

Тази семпла програма  прочетох преди няколко години и разбира се бях нетърпелив да я опитам.По това време бях застинал на едно място и нововъведението,което приложих ми даде начален тласък за нов растеж.

Програмата за по-голям бицепс се състои само от две упражнения:

  1. Сгъване с дъмбели с хват „чук“
  2. Скотово сгъване

Ето и поясненията – след добро загряване на бицепса взимаме два достатъчно тежки дъмбела с които можем да направим 8 стриктни повторения. Дъмбелите държим така както държим чук, от там идва и наименованието „хамър сгъване“.След като сгънем ръката си завъртаме китката  така,че палеца да сочи навън от нас а кутрето към нас,задържаме за секунда и връщаме обратно,след което спускаме дъмбела бавно под контрол.Още седем такива повторения и серията е готова.Когато можем да правим повече от 8 тогава взимаме малко по-тежки дъмбели.Дали ще редуваме ръцете или ще сгъваме едновременно – няма значение, важното е да сме прави.

След като завършим серията с дъмбелите, идва ред за „скота“ и то без да почиваме. Скотовото тук е малко по-различно,прави се от обратната страна на пейката и с прав лост.Така, се получава наклон от 90 градуса,което е важно за целта. Правия лост също е важен, а още по важен е хвата – той е с всичките пръсти от една страна или така наречения „маймунски хват“. Така правим една серия с 12 повторения до отказ.

Както забелязахте и двете упражнения се правят в суперсерия.В оригиналния вариант се препоръчват 8 такива суперсерии, но за мен бе твърде много, аз се ограничих с 3 суперсерии,които в последствие станаха две.Но вие ще си прецените по колко да правите.

Тази комбинация натоварва изцяло бицепса и брахиалиса. Нямате си представа какво напомпване се получава – уникално е.

Ако търсите нови начини за стимулация или ви трябва  разнообразие,то опитайте тази комбинация и ще „напомпите“ бицепса така,както никой друг път.

Най-добрия метод за Сила и Мускулна Маса!

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

2 коментара

  1. Значи:
    1. Държим дъмбелите до бедрата и започваме да вдигаме свиваме ръката, като правим въртеливо движение докато не си видим юмрука един вид пускаме и като си направим повторенията примерно 8 веднага след това отиваме на скотовата пейка.
    2. Трябва да застанем от обратната страна на скотовата т.е откъм поставката за лоста, а там където сядаме да си сложим правият лост и оттам да го взимаме. Хвата е под хват, но на какво разтояние на равно на раменете ли?
    Правилно ли съм разбрал?

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*