вторник , 22 юни 2021
Начало » H.I.T. - Тренировки » Майк Менцер – тренировка за крака
Майк Менцер – тренировка за крака

Майк Менцер – тренировка за крака

Ето и поредната тренировка от Майк Менцер.Ако следите блога ми, много лесно може да си сглобите първоначалната Хеви Дюти система използвана от Майк в края на 70-те.Както споменах и преди Майк е тренирал 4 пъти седмично по следния сплит.

Понеделник – Четвъртък: Гърди,трицепс,крака

Вторник – Петък: Гръб,рамена ,бицепс

Вече би трябвало да сте забелязали,че основния метод използван от Менцер е метода на „предварителното изтощение“.Така Майк елиминира възможността умората на някоя подпомагаща мускулна група  да попречи за пълното натоварване до отказ на основната.

Тренировка І

 1. Разгъване на краката от сед – веднага след това
 2. Клек с щанга – веднага след това
 3. Лег-Преси /негативни повторения/-всичко това се прави в 1 три сет
 4. Сгъване от лег за задни бедра – 2 серии до отказ
 5. Бутане на лег преса за прасци – 3 серии до отказ

Тренировка ІІ

 1. Разгъване на краката от сед – веднага след това
 2. Лег – преса – общо една супер серия
 3. Клек с щанга – 1 серия до отказ
 4. Сгъване от лег за задни бедра – 2 серии до отказ
 5. Изправяне за прасци прав на машина – 2 серии до отказ
 6. Бутане на лег преса за прасци – 1 серия до отказ

Показаните серии са само работни.Загряващите са толкова колкото е необходимо.Използваните повторения са от порядъка на 8 до 15 .Хубаво е да се редуват двете тренировки,тъй като при първата имаме негативни повторения,а не е препоръчително те да се правят 2 пъти в седмицата.Важно е повторенията да са бавни и стриктни със скорост 4-2-4.Или 4 секунди позитивна фаза,2 секунди пикова контракция и 4 секунди негативна фаза.Имай те в предвид,че когато Майк е изпълнявал тази програма е бил състезател и сами би трябвало да се досетите,че не е бил съвсем „чист“.Ако тренирате натурално то веднъж седмично би трябвало да е ОК.

На тези,които решат да опитат пожелавам,

Успех!

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*