тренирай

Ли Лабрада

Няма коментари
Сподели с приятели
Публикувано на 30 апр. 12 от Александър Георгиев

Ето, че днес реших да ви запозная или по точно да припомня за един легендарен културист от 80-те и 90-те години на миналия век.Този бодибилдер е олицетворение на красотата и симетрията в нашия спорт.Този човек се казва Ли Лабрада.

Ли Лабрада е роден на 8 март 1960 година в град Хавана ,Куба.Въпреки ранните емигрантски години,Ли успява да направи уникално успешна бодибилдинг кариера.В ранните си години той е повлиян от Майк Манцер и следва буквално всичко което прочете.Не след дълго той решава да намери свой собствен път в изграждането на мускули.Тъй като Ли е достатъчно интелигентен да открие,че само той може да знае и да разбере как тялото му реагира.По метода на "пробата и грешката" Лабрада изработва свой собствен стил на трениране.Първоначално тренира в двудвевен сплит:

  • 1.Ден:Гърди,Рамо,Трицепс,Корем
  • 2Ден:Гръб,Бицепс,Крака.

Леко увеличава сериите за упражнение в сравнение с препоръчваното от Менцер и вкарва тренировката си във цикъл от три фаза - фаза с ниска интензивност,фаза с висока интензивност и силова фаза - като всяка една от тях трае 4-6 седмици.Този разумен подход му се отблагодарява и след 2 Ли Лабрадагодини вече е време за три дневен сплит.Този път сплита е следния:

  • 1Ден:Гърди;Рамо;Трицепс
  • 2Ден:Гръб;Бицепс;Корем
  • 3Ден:Бедра;Задни бедра;Прасци.

Ли тренира вече два дни и един почива и продължава стриктно да следва своя цикличен подход.Както се вижда този сплит е развитие и продължение на първия.Това би трябвало да ви подскаже,че пред нас стой един доста умен и последователен мъж.Днес всеки скача от тренировка на тренировка и от сплит на сплит без никаква логика и последователност,така въртенето в кръг и тъпченето на едно място е често срещано явление.Разберете всяко нещо се прави стъпка по стъпка - просто няма друг начин и колкото и бавно да се случват нещата,то това е най-бързия път и неговото име е ПОСЛЕДОВАТЕЛНОСТ.

Лабрада доказва,че най-важния мускул е в главата и успява да изгради тяло на топ ниво.Въпреки сравнително дребния си ръст Ли побеждава далеч по големи и обемни съперници,всъщност е бил цели 7 пъти финалист и в първата четворка на Мистър Олимпия.Въпреки това Лабрада винаги е бил здраво стъпил на земята.В едно негово интервю прочетох,че е казал на жена си, че ако не спечели Мистър Олимпия докато стане на 35 години,ще се откаже и ще се захване с нещо друго.Най-близо до тази цел е през 1989 година когато се класира втори след Ли Хейни,а през 1990 година му се отдава златен шанс.Тогава IFBB решават да въведат допинг контрол и това е шанса на Ли.Той е сравнително малък на килограми и липсата на стероиди не е така очебийна при него както при по-големите момчета.На тази Олимпия много от натуралните бодибилдери имат шанса да се класират по-добре от обикновено.Състезателите се пазят и доста преди състезанието се изчистват от забранените субстанции,а други дори не рискуват и се готвят абсолютно натурално.Това е добре за спорта,но е пагубно за бизнеса и за това Мистър Олимпия през 1990 остава първата и последната такава с допинг тест.През тази година Ли Лабрада се класира отново 2-ри, а за мнозина той трябва да е победител,първи и за седми пореден път Мистър Олимпия става съименника му Ли Хейни.Дали от политика, дали заради това,че Хейни изравнява рекорда на Арнолд Шварценегер,не се знае.Факт е че Хейни се явява във форма далеч от най-добрата си и ограниченията с допингтеста са си казали думата.

За съжаление Ли Лабрада никога не успява да спечели Мистър Олимпия и на 35 както е заявил приключва.Не след дълго основава своя собствена компания за хранителни добавки Labrada Nutrition.Днес тази компания е една сред лидерите на пазара.През цялата си кариера Ли Лабрада печели цели 22 титли от професионални турнири,а през 2004 година влиза в залата на славата на IFBB.

Бодибилдинг  кариера:

1982 година - Колежански Шампионат на Тексас - 1-во място

1982 година - Национален Младежки Шампионат - 1-во място

1983 година - Мистър Тексас - 1-во място

1984 година - Национален  Шампионат на САЩ - 2-ро място в лека категория

1984 година - Национален  Шампионат на САЩ- 5-то място в средна  категория

1985 година - Национален  Шампионат на САЩ- 1-во място в средна  категория

1985 година - Мистър Вселена - 1-во място

1986 година - Ноща на Шампионите - 1-во място

1987 година - Световна купа за професионалисти - 2-ро място

1987 година - Мистър Олимпия - 3-то място

1987 година - Гранд При Германия - 3-то място

1987 година - Гранд При Франция- 3-то място

1988 година - Мистър Олимпия - 4-то място

1988 година - Гранд При Германия - 3-то място

1988 година - Гранд При Гърция - 1-во място

1988 година - Гранд При Англия - 1-во място

1988 година - Гранд При Испания - 1-во място

1988 година - Гранд При Италия-2-ро място

1988 година - Гранд При Франция - 2-ро място

1989 година - Мистър Олимпия - 2-ро място

1989 година - Гранд При Дания - 1-во място

1989 година - Финален Гранд При  - 1-во място

1990 година - Мистър Олимпия - 2-ро място

1991 година - Мистър Олимпия - 4-то място

1992 година - Мистър Олимпия - 3-то място

1993 година - Ирон Мен Про - 2-ро място

1993 година - Арнолд Класик - 2-ро място

1993 година - Мистър Олимпия - 4-то място

1995 година - Арнолд Класик - 5-то място

Сподели с приятели

Подобни статии

Маркус Рул е немски професионален културист от края на 90-те години на миналия век и началото на този. В своя пик може да се похвали... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Днес ще ви представя легендарният Албърт Бекълс, човека известен със своето дълголетие в бодибилдинга и разбира се уникалните си бицепси. Роден... Прочети повече
Виктор Ричардс е сред звездните билдери на 90-те години. Макар без особенни постижения на състезателната сцена, Ричардс се превръща в синоним на чудовищната мускулна маса.... Прочети повече
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

 

Препоръчано от Тренирай.БГ
Разкарай мазнините Влез в най-добрата си форма!

Тук ще намерите всичко необходимо, което ви трябва, за да изградите мечтаното тяло. Да разкарате мазнините и да направите своята най-добра версия!

Научи повече
С добавени 15 тренировъчни програми

Може да нямаш отлична генетика, може да нямаш идеални условия, пари или каквото се сетиш....Но имаш мускули, а те могат да бъдат развити!

Научи повече
Супер Тренировъчен Наръчник

Книга с инструкции за всяко упражнение във фитнес залата. Научи как най-ефективно да натовариш мускулите си!

Научи повече
Бодибилдинг без стероиди

BRAWN е знание, което не може да се получи от съвременната бодибилдинг литература. BRAWN е основата, на която всеки, който иска да изгради мускули без стероиди трябва да стъпи.

Научи повече
Виж още