петък , 10 юли 2020
BRAWN Бодибилдинг без Стероиди

Франк Зейн

Франк Зейн е човека,който продължава линията наложена от Стив Рийвс, линия на естетика и симетрия.Зейн налага своята фигура постепенно и с голямо търпение докато достигне до самия връх.Малко хора знаят, но той е един от едва тримата билдери успели да победят Арнолд Шварценегер на състезателния подиум.

Франк Зейн е роден на 28 юни 1942 година в град Кингстън,щата Пенсилвания.Първите стъпки в тренировките с тежести Франк прави когато е на 14 .Както всеки един от нас и той си е имал причина за това.Като малък,често е попадал в улични схватки с хлапета от другите квартали и тези битки не винаги завършвали добре за него.Тренировките с тежести оказват своето влияние и Франк вече няма подобни проблеми.Любовта към бодибилдинга  в него надделява и той има вече нова цел – състезателния подиум.Когато става на 19 години се явява на  първото си състезание,което не завършва добре за него.Той е 17-ти от 17 участници, това определено действа демотивиращо,но Зейн е твърдо решен да остави своя следа в бодибилдинга.Франк Зейн и типичен ектоморф със слаба костна система,рано разбира,че ще му е много трудно да изгради огромна мускулна маса и набляга на естетичната визия,която в последствие се превръща в негова запазена марка.Зейн побеждава своите опоненти с цялостната си визия в,която няма слаби звена или пък прекалено развити мускулни групи.Дори Арнолд не може да повярва,че е победен от по-лекия Франк и с раздразнение споделя -„Как може да ме победи един макарон с 43 см ръце“.Разбира се Арнолд и Франк стават приятели и имат много, много здрави тренировки заедно.Любопитното е,че  по време състезателната си кариера Франк е бил и преподавател по математика.Малко известен факт,но това на практика обяснява интелигентността с която той подхожда към изграждането на тялото си.

Франк Зейн професионална кариера:

1961 година – Мистър Пенсилвания – 17-то място

1962 година – Мистър Кейстон – победител

1963 година – Мистър Кейстон – 2-ро място

1965 година – Мистър Слънчеви Щати – победител

1965 година – Мистър Вселена /IFBB / – победител в средна категория

1966 година – Мистър Америка /IFBB / – победител в средна категория

1967 година – Мистър Америка /IFBB / – победител в средна категория

1967 година – Мистър Вселена /IFBB / -3-то място

1968 година – Мистър Америка /IFBB / – победител

1968 година – Мистър Вселена /IFBB / – победител

1970 година – Мистър Вселена /NABBA/- победител

1971 година – Мистър Вселена ПРО /NABBA/-победител средна категория

1972 година – Мистър Вселена ПРО /NABBA/-победител

1974 година – Мистър Олимпия – победител в категория до 90 кг

1976 година – Мистър Олимпия – 2-ро място в абсолютна категория

1977 година – Мистър Олимпия – победител

1978 година – Мистър Олимпия – победител

1979 година – Мистър Олимпия – победител

1980 година – Мистър Олимпия – 3-то място

1982 година – Мистър Олимпия – 2-то място

1983 година – Мистър Олимпия – 4-то място

Ето и размерите,които Франк Зейн е имал в най-добрите си времена:

ръст 175 см

състезателно тегло – 84 кг /90 кг извън сезона/

гръден кош – 127 см

ръце – 46 см

талия – 74 см

бедра – 66 см

прасци – 42 см

врат – 44 см

Най-добрия метод за Сила и Мускулна Маса!

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

6 коментара

 1. Nqma li materiali za tova kak e treniral mn iskam da razbera kak proticha edin negov trenirovuchen den..

 2. Vladi Georgiev

  „Великият воин не воюва“

 3. Божидар

  Уникален е. За мен тялото му е по-красиво от това на Арнолд, казвам мое мнение. Имам един негов плакат, на който е на 65 години мисля, и разликата е само в бялата коса. не знам може и той да се ползва от подмладяващия ефект на соматотропина, но е уникален. Само не разбрах как тренировките с тежести ще му помогнат да се бие на улицата.

  • Андрей

   Първо мускулите вдъхват респект. Второ когато се чувстваш силен и здрав и самочувствието ти се покачва както и увереността и смелостта. Пък и нали знаеш какво казват „по-добре здрав и тъп отколкото само тъп“. Тук ще го кажем така „по-добре със сила и без умения отколкото само без умения“ така че фитнеса помага дори при някой схватки. Да не говорим че при почти всички бойни спортове силата е приоритет (бързината също). Зейн нито е първия почнал с железата заради улични битки нито ще е последния. На мен ми е голям идол защото и аз съм ектоморфен тип и Зейн винаги ме надъхва, защото той е доказателство че човек може да бъде какъвто си пожелае независимо от гена.

   • Божидар

    Големия мускул може да вдъхне респект у човек, който хал хабер си няма от бой. Щангата няма да ти направи техниката по-добра, само силата. А ако мислиш, че силата е най-важна мога да те заведа на едно място, където след една тренировка ще се убедиш в обратното. Казвам ти го от опит- бой се прави с акъл не с мускул.

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*