неделя , 29 ноември 2020
Начало » Звезди на 60-те и 70-те » Коремна преса от Арнолд Шварценегер

Коремна преса от Арнолд Шварценегер

Днес ще ви представя една програма на седем кратния Мистър Олимпия Арнолд Шварценегер.Тази програма великия културист е изпълнявал в предсъстезателната си подготовка.Арнолд е тренирал корема в началото на всяка тренировка и на практика 6 дни в седмицата.Маратоните които е правел в залата всеки ден без неделята и нисковъглехидратната диета / има отделна статия за нея /благоприятстват за създаването на един от най-впечатляващите пакети коремни мускули.

Старите гърци отдавали голямо значение на внушителността на частите на мъжкото тяло.Добре развитата коремна преса дава на тялото много по-завършен вид, отколкото която и да е друга мускулна група.Ако коремната ви област има макар и малък слой мазнини, то определено трябва да изхвърлите някои от глезотиите в менюто си.Колкото и да тренирате коремните си мускули,ако не изчезнат тлъстините обвиващи коремна ви то вие никога няма да си видите „плочките“.

Ето и комбинацията от упражнения,които Арнолд е използвал :

  1. Повдигане краката от вис – 3-5х25-30
  2. Коремни преси с ръце зад главата – 3-5х25-30
  3. Повдигане на краката от лег – 3-5х25-30
  4. Усукване на тялото от сед с лост на раменете –3-5х25-30
  5. Хиперекстензии – 3-5х25-30
  6. Събиране на тялото и краката от сед на лежанка – 3-5х25-30

Както виждате доста сериозна тренировка.С тази програма Арнолд тренира цялата средна част на тялото – долна част на корема,горна част на корема,страничните коси мускули и кръста.Всеки може да използва тази програма, но се съмнявам всеки да може да тренира като Арнолд всеки ден, а дори и по два пъти на ден ,точно преди състезание.Но определено всеки може да прихване по нещо.

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*