Тренирай! Изгради тялото което заслужаваш. Бъди силен всеки ден.

Коремна преса от Арнолд Шварценегер

Няма коментари
Сподели с приятели
Публикувано на 17 мар. 12 от Александър Георгиев

Днес ще ви представя една програма на седем кратния Мистър Олимпия Арнолд Шварценегер.Тази програма великия културист е изпълнявал в предсъстезателната си подготовка.Арнолд е тренирал корема в началото на всяка тренировка и на практика 6 дни в седмицата.Маратоните които е правел в залата всеки ден без неделята и нисковъглехидратната диета / има отделна статия за нея /благоприятстват за създаването на един от най-впечатляващите пакети коремни мускули.

Старите гърци отдавали голямо значение на внушителността на частите на мъжкото тяло.Добре развитата коремна преса дава на тялото много по-завършен вид, отколкото която и да е друга мускулна група.Ако коремната ви област има макар и малък слой мазнини, то определено трябва да изхвърлите някои от глезотиите в менюто си.Колкото и да тренирате коремните си мускули,ако не изчезнат тлъстините обвиващи коремна ви то вие никога няма да си видите "плочките".

Ето и комбинацията от упражнения,които Арнолд е използвал :

  1. Повдигане краката от вис - 3-5х25-30
  2. Коремни преси с ръце зад главата - 3-5х25-30
  3. Повдигане на краката от лег - 3-5х25-30
  4. Усукване на тялото от сед с лост на раменете -3-5х25-30
  5. Хиперекстензии - 3-5х25-30
  6. Събиране на тялото и краката от сед на лежанка - 3-5х25-30

Както виждате доста сериозна тренировка.С тази програма Арнолд тренира цялата средна част на тялото - долна част на корема,горна част на корема,страничните коси мускули и кръста.Всеки може да използва тази програма, но се съмнявам всеки да може да тренира като Арнолд всеки ден, а дори и по два пъти на ден ,точно преди състезание.Но определено всеки може да прихване по нещо.

Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Тренирайки гърбът си, аз използвам много и най-разнообразни методи и варианти за развитието му. Имам обща представа как ще мине тренировката,... Прочети повече
Както винаги, ти много ще разчиташ  на твоя генетичен потенциал и телесен тип, но ти можеш успешно да комбинираш културизма със силовия трибой. Франко Колумбу... Прочети повече
Айвън Дънбар - Президент на Международната аматьорска бодибилдинг асоциация - NABBA (на снимката третият в дясно) Когато почувстваш, че още трябва да прогресираш - продължи с... Прочети повече
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Препоръчано от Тренирай.БГ
С добавени 15 тренировъчни програми

Може да нямаш отлична генетика, може да нямаш идеални условия, пари или каквото се сетиш....Но имаш мускули, а те могат да бъдат развити!

Научи повече
Супер Тренировъчен Наръчник

Книга с инструкции за всяко упражнение във фитнес залата. Научи как най-ефективно да натовариш мускулите си!

Научи повече
Тренировъчни Програми от Старата Школа

ЧЕТИРИ тренировъчни курса, програми за над ШЕСТ месеца, които са подредени така,че да ви помогнат да изградите здраво,силно и мускулесто тяло!

Научи повече
Бодибилдинг без стероиди

BRAWN е знание, което не може да се получи от съвременната бодибилдинг литература. BRAWN е основата, на която всеки, който иска да изгради мускули без стероиди трябва да стъпи.

Научи повече
Най-Старият метод за качване на мускулна маса

Българското издание на ”SUPER SQUATS ” най-купуваната книга на сп.IRON MAN до днес!

Научи повече
Тренировки от Боб Хофман!

Вижте историята на един от пионерите в бодибилдинга, съчетана с два тренировъчни курса от Старата Школа!

Научи повече
Енциклопедия на съвременния Бодибилдинг

Българското издание на най-популярната книга в света на културизма! Луксозно издание, твърди корици, уникални снимки и цели 792 страници!

Научи повече
Релефна коремна преса за 3 месеца

Без разводнена теория! Само практически съвети!Примерни хранителни режими за мъже и жени! Примерни тренировки!

Научи повече
Виж още