вторник , 14 август 2018
Начало » Звезди на 60-те и 70-те » Коремна преса от Арнолд Шварценегер
Трябва ти повече мускулна маса? СМЕНИ ТАКТИКАТА!

Коремна преса от Арнолд Шварценегер

Днес ще ви представя една програма на седем кратния Мистър Олимпия Арнолд Шварценегер.Тази програма великия културист е изпълнявал в предсъстезателната си подготовка.Арнолд е тренирал корема в началото на всяка тренировка и на практика 6 дни в седмицата.Маратоните които е правел в залата всеки ден без неделята и нисковъглехидратната диета / има отделна статия за нея /благоприятстват за създаването на един от най-впечатляващите пакети коремни мускули.

Старите гърци отдавали голямо значение на внушителността на частите на мъжкото тяло.Добре развитата коремна преса дава на тялото много по-завършен вид, отколкото която и да е друга мускулна група.Ако коремната ви област има макар и малък слой мазнини, то определено трябва да изхвърлите някои от глезотиите в менюто си.Колкото и да тренирате коремните си мускули,ако не изчезнат тлъстините обвиващи коремна ви то вие никога няма да си видите „плочките“.

Ето и комбинацията от упражнения,които Арнолд е използвал :

  1. Повдигане краката от вис – 3-5х25-30
  2. Коремни преси с ръце зад главата – 3-5х25-30
  3. Повдигане на краката от лег – 3-5х25-30
  4. Усукване на тялото от сед с лост на раменете –3-5х25-30
  5. Хиперекстензии – 3-5х25-30
  6. Събиране на тялото и краката от сед на лежанка – 3-5х25-30

Както виждате доста сериозна тренировка.С тази програма Арнолд тренира цялата средна част на тялото – долна част на корема,горна част на корема,страничните коси мускули и кръста.Всеки може да използва тази програма, но се съмнявам всеки да може да тренира като Арнолд всеки ден, а дори и по два пъти на ден ,точно преди състезание.Но определено всеки може да прихване по нещо.

Добре дошъл в СТАРАТА ШКОЛА!!!

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*