четвъртък , 28 май 2020
Начало » Звезди на 60-те и 70-те » Арнолд Шварценегер – тренировка за крака
BRAWN Бодибилдинг без Стероиди

Арнолд Шварценегер – тренировка за крака

Ето,че дойде реда и на тази тренировка от програмата на Арнолд Шварценегер.Както и при тренировката на Майк Менцер, това е поредното парче от пъзела.Някои ще се запитат защо толкова се набляга на тия двамата.Моят отговор е в две части – първо,Арнолд Шварценегер и Майк Менцер са топ културисти и големи конкуренти в края на 70-те години на 20-ти век и второ те са най-известните представители на двете най-известни тренировъчни методики.Дори за мен втората част от отговора е по-важна,тъй като по този начин давам възможност всеки един да направи съпоставка на двете тренировка и сам да си извади необходимите изводи.

В началото на своята кариера Арнолд не се е славел с добри крака, да той е побеждавал на почти всяко състезание, но и конкуренцията му в Европа по това време не е била на ниво.Едва след като пристига в Америка се сблъсква с действителността.Още съвсем в началото през 1968 година Франк Зейн му забива доста здрав шамар.Арнолд не може да повярва,та той е с 25 килограма по тежък има големи ръце,гръб и гърди – как може.Може разбира се,младия Арнолд е бил доста голям,но не достатъчно обработен, с изоставащи крака и най-вече прасци.Както ни показва историята Шварценегер никога не си оставя магарето в калта и се захваща сериозно да поправи нещата.Ако упоритостта и целенасочеността в тълковния речник имат илюстрации,то снимката на Арнолд спокойно може да послужи за това.

Както в другите статии споменах,Арнолд е тренирал 6 дни в седмицата в двоен сплит: –Понеделник/Сряда/Петък – сутрин:Гърди/Гръб – вечер:Крака и Вторник/Четвъртък/Събота – сутрин:Рамена/Ръце

Тренировка за крака:

  1. Клек с щанга – 5х6-8
  2. Вертикална лег преса веднага след това
  3. Преден клек общо 4 суперсерии х 10-12
  4. Разгъване краката от сед – 5х15-20
  5. Сгъване от лег за задни бедра – 6х10-15
  6. Прасци,прав на калф машина – 5х20
  7. Магарешко повдигане на пръсти – 5х20

Арнолд има късмета да разбере още в началото на своята кариера, че не трябва да се пренебрегва нито една част на тялото.Също така е достатъчно умен да си признае,че има проблем и не на последно място много хъс и амбиция да поправи нещата.Както казва в свои интервюта всяко нещо си има цена и ако силно го желаеш трябва да платиш цената,не някой друг път,а сега – точно сега.Отделете време плащайте цената всеки божи ден и ако сте постоянни и търпеливи,ще дойде време в което да се порадваме на това което сме платили – авансово.Цената, която той плаща са дълги и тежки тренировки,години наред докато не стигне на върха и не остане дълго време там.

Арнолд Шварценегер е пример за подражание,това е човек,който си поставя цели и с фанатична последователност работи за постигането им – т.е. „плаща цената“ ден след ден ,ден след ден – независимо от това какво му коства.

За това има само един Арнолд и той е Арнолд Шварценегер!

Най-добрия метод за Сила и Мускулна Маса!

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*