Тренирай! Изгради тялото което заслужаваш. Бъди силен всеки ден.

Арнолд Шварценегер - тренировка за крака

Няма коментари
Сподели с приятели
Публикувано на 28 мар. 12 от Александър Георгиев

Ето,че дойде реда и на тази тренировка от програмата на Арнолд Шварценегер.Както и при тренировката на Майк Менцер, това е поредното парче от пъзела.Някои ще се запитат защо толкова се набляга на тия двамата.Моят отговор е в две части - първо,Арнолд Шварценегер и Майк Менцер са топ културисти и големи конкуренти в края на 70-те години на 20-ти век и второ те са най-известните представители на двете най-известни тренировъчни методики.Дори за мен втората част от отговора е по-важна,тъй като по този начин давам възможност всеки един да направи съпоставка на двете тренировка и сам да си извади необходимите изводи.

В началото на своята кариера Арнолд не се е славел с добри крака, да той е побеждавал на почти всяко състезание, но и конкуренцията му в Европа по това време не е била на ниво.Едва след като пристига в Америка се сблъсква с действителността.Още съвсем в началото през 1968 година Франк Зейн му забива доста здрав шамар.Арнолд не може да повярва,та той е с 25 килограма по тежък има големи ръце,гръб и гърди - как може.Може разбира се,младия Арнолд е бил доста голям,но не достатъчно обработен, с изоставащи крака и най-вече прасци.Както ни показва историята Шварценегер никога не си оставя магарето в калта и се захваща сериозно да поправи нещата.Ако упоритостта и целенасочеността в тълковния речник имат илюстрации,то снимката на Арнолд спокойно може да послужи за това.

Както в другите статии споменах,Арнолд е тренирал 6 дни в седмицата в двоен сплит: -Понеделник/Сряда/Петък - сутрин:Гърди/Гръб - вечер:Крака и Вторник/Четвъртък/Събота - сутрин:Рамена/Ръце

Тренировка за крака:

  1. Клек с щанга - 5х6-8
  2. Вертикална лег преса - веднага след това
  3. Преден клек - общо 4 суперсерии х 10-12
  4. Разгъване краката от сед - 5х15-20
  5. Сгъване от лег за задни бедра - 6х10-15
  6. Прасци,прав на калф машина - 5х20
  7. Магарешко повдигане на пръсти - 5х20

Арнолд има късмета да разбере още в началото на своята кариера, че не трябва да се пренебрегва нито една част на тялото.Също така е достатъчно умен да си признае,че има проблем и не на последно място много хъс и амбиция да поправи нещата.Както казва в свои интервюта всяко нещо си има цена и ако силно го желаеш трябва да платиш цената,не някой друг път,а сега - точно сега.Отделете време плащайте цената всеки божи ден и ако сте постоянни и търпеливи,ще дойде време в което да се порадваме на това което сме платили - авансово.Цената, която той плаща са дълги и тежки тренировки,години наред докато не стигне на върха и не остане дълго време там.

Арнолд Шварценегер е пример за подражание,това е човек,който си поставя цели и с фанатична последователност работи за постигането им - т.е. "плаща цената" ден след ден ,ден след ден - независимо от това какво му коства.

За това има само един Арнолд и той е Арнолд Шварценегер!

Сподели с приятели

Подобни статии

Тренирайте по следващите програми за мускулна маса около 4 месеца. Не бъдете глупави, ако  ви се сторят опростени от пръв поглед. Старайте се да прогресирате,... Прочети повече
Патрик Джоузеф Кейси /1936-2005/ е  първият човек преминал границата от 360 кг в клек с щанга. През 1967г. вдига от лег /без екипировка/ - 282кг!... Прочети повече
Томи Коно при ръст 167см и състезателно тегло от 67 до 81 кг е Олимпийски шампион по вдигане на тежести за 1952г и 1956г. Шест... Прочети повече
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Препоръчано от Тренирай.БГ
Най-Старият метод за качване на мускулна маса

Българското издание на ”SUPER SQUATS ” най-купуваната книга на сп.IRON MAN до днес!

Научи повече
С добавени 15 тренировъчни програми

Може да нямаш отлична генетика, може да нямаш идеални условия, пари или каквото се сетиш....Но имаш мускули, а те могат да бъдат развити!

Научи повече
Тренировъчни Програми от Старата Школа

ЧЕТИРИ тренировъчни курса, програми за над ШЕСТ месеца, които са подредени така,че да ви помогнат да изградите здраво,силно и мускулесто тяло!

Научи повече
Бодибилдинг без стероиди

BRAWN е знание, което не може да се получи от съвременната бодибилдинг литература. BRAWN е основата, на която всеки, който иска да изгради мускули без стероиди трябва да стъпи.

Научи повече
Супер Тренировъчен Наръчник

Книга с инструкции за всяко упражнение във фитнес залата. Научи как най-ефективно да натовариш мускулите си!

Научи повече
Енциклопедия на съвременния Бодибилдинг

Българското издание на най-популярната книга в света на културизма! Луксозно издание, твърди корици, уникални снимки и цели 792 страници!

Научи повече
Тренировки от Боб Хофман!

Вижте историята на един от пионерите в бодибилдинга, съчетана с два тренировъчни курса от Старата Школа!

Научи повече
Релефна коремна преса за 3 месеца

Без разводнена теория! Само практически съвети!Примерни хранителни режими за мъже и жени! Примерни тренировки!

Научи повече
Виж още
Светльо Николов