вторник , 15 октомври 2019

Чък Сайпс

Чък Сайпс е роден на 22 август 1932 година в Стърлинг, щата Илинойс.Чък Сайпс е звезда от 60-години и една от легендите на „Златната ера“ в бодибилдинга.Освен, че е сред най-масивните, то той е може би най-силния културист по това време.

Причината да започне тренировки е повече от прозаична, Чък е трябвало да натрупа килограми и да стане по масивен,тъй като е искал да влезе в отбора по футбол на гимназията.По това време той е бил слабо хлапе с тегло,далеч от нормалното.Така той открива вдигането на тежести и остава запленен от тях.Състезателната си кариера започва когато е на 26 години, малко по-късно от своите съвременници.Чък Сайпс има успешна бодибилдинг кариера цели 15 години и се оттегля от сцената на 41 годишна възраст.

Бодибилдинг кариера:

1958 година – Мистър Северна Калифорния – 1-во място

1958 година – Мистър Америка /младежи/ – 3-то място

1958 година – Мистър Америка /мъже/ – 9-то място

1959 година – Мистър Америка – 1-во място

1960 година – Мистър Вселена – 1-во място

1966 година – Мистър Олимпия – 3-то място

1967 година – Мистър Олимпия – 2-ро място

1967 година – Мистър Свят /версия NABBA/- 1-во място

1968 година – Мистър Северна Калифорния – 1-во място

1968 година – Мистър Свят /версия IFBB / – 1-во място

1970 година – Мистър Вселена /версия IFBB / – 2-ро място

1974 година – Мистър Тихоокеански бряг /категория ветерани /- 1-во място

Чък е известен със своята не повторима сила,често е участвал в силови демонстрации.Огъвал е железа,късал е тестета карти,надувал е до пръсване различни гумени пликове.Също така има данни за нечовешко повдигане от лег.Разбира се тези данни не са официални,но медиите по това време тиражират изпълнение от 260 килограма повдигане от лег.Всичко това Чък Сайпс прави,без специални приспособления,на обикновена лежанка,без стреч фанела каквато се използва днес по състезанията и напълно натурален.Това го нарежда сред най-силните културисти за всички времена.Както споменах Чък Спайс е и сред най-масивните бодибилдери, ето и неговите размери:

ръст – 182 см

тегло – 102 кг

гръден кош – 139 см

талия – 83 см

ръце – 53 см

бедра – 68 см

прасци – 46 см

След края на бодибилдинг кариерата си,Чък отдава близо 20 години от живота си в работа с проблемни младежи.Взима ги под крилото си и се занимава с тях, подготвя ги за пълноценни граждани и им помага за тяхната интеграция в обществото.По този начин Чък Сайпс спасява много младежи от попадането им в затвора.

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*