тренирай

Майк Менцер

2 Коментара
Сподели с приятели
Публикувано на 08 фев. 12 от Александър Георгиев

майк менцерМайк Менцер е сред най-великите културисти  в историята.Той е толкова различен,че създава собствена бодибилдинг теория в противовес на общо приетите порядки и разбирания.Изгражда своята "Хеви Дюти" система стъпвайки върху основите поставени от Артур Джоунс.Развива до такава степен методиката,че към днешна дата има милиони фенове и последователи.Но не "Хеви Дюти" е темата сега.Днес ще ви представа кратка ретроспекция на бодибилдинг кариерата на Майк Менцер.

Майк Менцер е роден на 15 ноември 1951 година.Започва да се интересува от бодибилдинг когато е на 12 години.Мотива е повече от стандартен,в ръцете му попада списание от чиято корица го гледа Бил Пърл.На тази възраст са и първите му тренировки,по това време тежи само 43 килограма.Майк изчита всичко,което му попада пред очите,дори се осмелява да пише и на кумира си от списанието,който от своя страна му помага със съвети.Тренировките му са стандартни и общия брой е не повече от три седмично.Очевидно Майк притежава добра генетика и за три години с общи тренировки три пъти седмично покачва теглото си на 75 килограма, а е само на 15 години.Но това не е всичко,той има невероятното постижение 165 килограма в повдигане от лек. Невероятно нали, а е само на 15.Бил Пърл е впечатлен и вижда в младия Менцер бъдеща звезда.Всъщност той е впечатлен и от Рей Менцер, по-малкия брат на Майк.Двете момчета са невероятно силни,дори малко известен факт е,че Рей е с  по-добри силови показатели.Години по-късно Бил Пърл споменава в свое интервю за невероятната сила на братя Менцер.Първото състезание на Майк е през 1969 година,което не приключва така както той иска.Това го кара да експериментира с тренировки и методи докато през 1971 година на Мистър Америка за младежи не се запознава с Кейси Виатор.На това състезание Майк е 10-ти а Кейси 1-ви,випреки това между двете момчета се завързва приятелство.Кейси дава на Майк координатите на своя треньор и ментор, а той се оказва не кой да е, а  Артур Джоунс,бащата на високо интензивните тренировки.Това се оказва повратна точка в развитието и възприятието на Менцер за изграждане на мускули.Така се заражда и основата на бъдещата "Хеви Дюти" методика.Майк се превръща в супер звезда и през 1978 година печели световния шампионат с абсолютен брой точки,нещо което никой друг не е успял да постигне.Майк Менцер има близо 10 годишна бодибилдинг кариера,която е повече от успешна.Единствената титла която му се изплъзва е Мистър Олимпия.

Ето и всичките състезания:

1971 -Мистър Америка /младежи/-10-то място

1972 -Мистър Америка /младежи/-2-ро място

1975 -Мистър Америка -3-то място

1975 -Мистър САЩ -2-ро място

1976 -Мистър Америка - Абсолютен шампион

1976 -Мистър Вселена - 2-ро място

1977 -Мистър Северна Америка -Абсолютен шампион

1977 -Мистър Вселена -2-ро място

1978 -Мистър САЩ - 1-во място

1978 -Световен Шампионат за Аматьори - 1-во място

1979 -Канада Про Купа- 2-ро място

1979 -Флорида Про  Купа-1-во място

1979 -Нощта на шампионите -3-то място

1979 -Мистър Олимпия - 1-во място /тежка категория/ и 2-ро в общото класиране

1979 -Питсбърг Про Купа-2-ро място

1979 -Южна Про Купа - 1-во място

1980 -Мистър Олимпия -5-то място

Мистър Олимпия през 1980 година се оказва и последното състезание за Майк Менцер.След това злополучно за него състезание,той отдава времето си в развитие на своята методика.Написва книгите "Хеви Дюти" и нейното развитие "Хеви Дюти ІІ",които се превръщат в хит и дават световна известност на тренировъчния метод.

За съжаление Майк Менцер напуска тоя свят на 10 юни 2001 година,вследствие на здравословни проблеми,част от които има по наследство.Няколко дни по късно почива и неговия брат и верен последовател Рей Менцер.

Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Днес ще ви представя легендарният Албърт Бекълс, човека известен със своето дълголетие в бодибилдинга и разбира се уникалните си бицепси. Роден... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Когато говорим за Златната ера, няма как да не споменем Франко Колумбо. Най-добрият приятел на Арнолд Шварценегер, отличен културист и може... Прочети повече
Бил Пърл е един от най-великите културисти в историята на бодибилдинга, в последствие уважаван треньор, автор на книги и ментор на много билдери като Крис... Прочети повече

2 коментара

  1. Велик билдер с с велика система за трениране!
    От какво точно умира,има ли нещо общо със употребата на стероиди?

    1. Нямам представа наистина! Всякакви слухове има, но знае ли се. Факт е че умира на 50 а след 2-3 дни умира и брат му.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

 

Препоръчано от Тренирай.БГ
Разкарай мазнините Влез в най-добрата си форма!

Тук ще намерите всичко необходимо, което ви трябва, за да изградите мечтаното тяло. Да разкарате мазнините и да направите своята най-добра версия!

Научи повече
С добавени 15 тренировъчни програми

Може да нямаш отлична генетика, може да нямаш идеални условия, пари или каквото се сетиш....Но имаш мускули, а те могат да бъдат развити!

Научи повече
Супер Тренировъчен Наръчник

Книга с инструкции за всяко упражнение във фитнес залата. Научи как най-ефективно да натовариш мускулите си!

Научи повече
Бодибилдинг без стероиди

BRAWN е знание, което не може да се получи от съвременната бодибилдинг литература. BRAWN е основата, на която всеки, който иска да изгради мускули без стероиди трябва да стъпи.

Научи повече
Виж още