петък , 23 август 2019

Лари Скот

Лари Скот „Легендата“ това е човека, който ще остане завинаги в историята на бодибилдинга,като първия носител на титлата Мистър Олимпия.Лари е и първия,които е прекрачил границата от 50 сантиметрови ръце.Той е кръстник на едно от най-известните и ефективни упражнения за бицепс,а именно „скотово сгъване“.Въпреки,че не той,а Винс Жиронда измисля упражнението,то Лари е човека,който го популяризира.

Лари Скот е роден на 12 октомври 1938 година в Блекфут,щата Айдахо.Започва да се занимава с бодибилдинг когато е на 16 години.по това време той е слабо хлапе с тесни рамене и почти никакви мускули.Лари решава да промени това и бодибилдинга е идеалния вариант за това.С напредването в тренировките,нарастват и мечтите,Лари започва да мечтае за състезателна кариера и нещо повече – Мистър Америка.Рано разбира,че да сбъдне тази своя мечта,той трябва да е в подходяща среда за това.Първата стъпка е слънчева Калифорния.През 1959 година Лари Скот печели първото си състезание Мистър Айдахо.Това е и момента за промяна.Лари заминава за Калифорния.Там той тренира в залата на легендарния Винс Жиронда, който се явява и негов наставник.През следващата година печели Мистър Калифорния.Лари е симпатично момче,мускулест с руси коси,това привлича хората и не след дълго получава покана да участва е няколко холивудски филма, като „Парти на мускулния бряг“.Но това по-скоро е като леко отклонение от целта която има.През 1962 година печели Мистър Америка в неговата категория,а през 1964 стъпва на най-високия връх Мистър Вселена.От тук нататък за него няма предизвикателства,спечелил е всичко.През 1965 година братята Джо и Бен Уайдър решават да създадат състезание,което да събере всички най-добри културисти и шампиони на едно място и от тях да се определи най-добрия.Лари Скот е впечатлен от възможността веднъж за винаги да  покаже кой е номер едно.През 1965 година Лари е истинска звезда, той е известен и достатъчно добър да отвее конкуренцията.Следващата година той решава да затвърди успеха си и отново печели.Този път обаче среща доста сериозна съпротива от един млад индианец на  име Харолд Пул и кубинския емигрант Серджо Олива.Решил,че няма какво и на кого повече да доказва Лари Скот се оттегля непобеден.

Състезателна кариера:

1959 година – Мистър Айдахо – 1-во място

1960 година – Мистър Калифорния – 1-во място

1960 година – Мистър Калифорния – награда за най-мускулест състезател

1960 година – Мистър Лос Анджелис – 3-то място

1961 година – Мистър Тихоокеански Бряг – 1-во място

1961 година – Мистър Тихоокеански Бряг – награда за най-мускулест състезател

1962 година – Мистър Америка – 1-во място в средна категория

1962 година – Мистър Америка – 2-ро място в абсолютна категория

1963 година – Мистър Вселена – 1-во място в средна категория

1964 година – Мистър Вселена – абсолютен шампион

1965 година – Мистър Олимпия -шампион

1966 година – Мистър Олимпия -шампион

Ето и размерите на Лари Скот в най-добрата му форма:

ръст – 174 см

тегло – 94 кг

гръден кош – 130 см

талия – 76 см

ръце – 51 см

бедра – 67 см

прасци – 44 см

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*