витамин с

Джордж Еферман

Няма коментари
Сподели с приятели
Публикувано на 03 фев. 12 от Александър Георгиев

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Днес ще ви запозная с един бодибилдинг пионер и страхотен модел за подражание, а именно Джордж Еферман.

Еферман е роден на 3 ноември 1925 година. През 1942 година едва навършил 17 се присъединява към военно морските сили на САЩ. Там той започва да се занимава сериозно с вдигане на тежести. Този период е доста продуктивен за него и той напуска армията с почти 20 килограма  повече мускули.

След армията 21 годишния Джордж се присъединява към известен тренировъчен клуб във Филаделфия отдавайки сериозно внимание в изграждането на своята бодибилдинг кариера. Напредъка му е толкова бърз, че през 1947 година се явява и печели състезанието Мистър Филаделфия.

Тази победа вдъхва увереност на младия Еферман и той насочва погледа си много по-нагоре, а именно Мистър Америка. Същата година се явява на Мистър Америка, но там са най-добрите културисти  по това време. Еферман не успява да влезе в тройката, победител става легендарния Стив Рийвс, който е само една година по-голям от Джордж. Тази загуба допълнително амбицира Еферман и той тренира по-усърдно от всякога.

Има една поговорка, която гласи когато губиш незнаеш какво може да спечелиш. Джордж Еферман и Стив Рийвс стават тренировъчни партньори и приятели за цял живот. Жадуващ за реванш Джордж Еферман се хвърля с голям хъс и надежда в състезанията през следващата 1948 година. В първото състезание отново преживява разочарование, губи от Джек Делинджър на Мистър Западна Америка. Решен, че това ще е неговата година той се хвърля здраво в тренировките и само месец по-късно печели Мистър Калифорния.

Набрал инерция Еферман няма спиране,точно след още един месец печели и най-голямата титла по това време и толкова жадуваната Мистър Америка.

Така само на 23 години Еферман стъпва на най-високия връх. Година по-късно Джорж Еферман се мести на Западното крайбрежие и става редовен член на световно известния и до днес "Мускулен бряг". Еферман дава своя принос в популяризирането на бодибилдинга. Взима участие в няколко филма, семинари, участва в силови демонстрации. Джордж Еферман е символ на идеалния атлет, красиво тяло, приятелски настроен и отзивчив.

Дълги години той е пример за поколения наред. Джордж Еферман е популярен и със своите силови постижения,известен факт е, че прави повдигане от лег с 185 килограма без да е загрял, както се казва на "студено".

Състезателната му кариера приключва през 1962 година след спечелването на Мистър Вселена. Джордж Еферман слиза от състезателния подиум на 37 годишна възраст. Ето още един пример за страхотни постижения постигнати с тренировки за цялото тяло три пъти седмично с обикновени базови упражнения.

Джордж Еферман е напълно натурален и едно от най-големите имена в предстероидната ера и вдъхновение за няколко поколения трениращи. Нека вземем пример от легенди като него.

Джордж Еферман
Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Нека днес да си припомним за железният гуру на бодибилдинга, а именно Винс Жиронда. Винсент "Винс" Жиронда е роден на 9... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Всеки един, който е се занимава с тежести и иска да развие тялото си, използва една или друга форма на прогресия.... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Използвате ли дъмбели? Най-вероятно да. А, знаете ли кой и кога е измислил разглобяемият дъмбел? Е, нека да ви разкажа. В... Прочети повече
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *