сряда , 21 октомври 2020
Дейв Дрейпър

Дейв Дрейпър

Дейв Дрейпър е още една легенда на бодибилдинга.Въпреки,че не е от „най-шумните“ звезди за своето време,то той оставя своето име в историята.Русия Бомбардировач,както го наричат неговите съвременници е един от най-големите и масивни културисти за своето време,състезавал се е с легенди като Лари Скот,Серджо Олива,Арнолд Шварценегер и много други по-малко известни шампиони.

Дейв Дрейпър е роден на 16 април 1942 година в малко градче на щата Ню Джърси.Дейв започва да спортува едва 1о годишен,минава през борба,плуване и гимнастика. Когато става на 12 разбира,че тренирането с тежести го влече неустоимо, на тази крехка възраст са и неговите първи стъпки в желязната игра.На 21 годишна възраст печели първата си титла Мистър Ню Джърси.По това време Дейв вече е семеен и има малко дете.Той поема отговорността да бъде глава на семейство и бодибилдинга минава на втори план.Това не го отказва, но вече не е сам и трябва много да работи да издържа семейството си.

В едно интервю той споменава,че докато другите момчета след тренировка се излежавали на плажа и се правели на интересни пред момичетата, той е трябвало да бърза от една работа на друга.Именно тази първа титла му дава възможност да се премести в Санта Моника,щата Калифорния и да подпише договор с компанията на Уайдър.Така този договор го улеснява до известна степен и му дава глътка въздух.Там Дейв тренира с Арнолд Щварценегер,Майк Катц,Франко Колумбо,Франк Зейн и други известни негови съвременници.С изключение на Мистър Олимпия,Дейв Дрепър успява да спечели някои от най-значимите титли,като в повечето случай е абсолютен шампион.

Дейв Дрепър бодибилдинг кариера:

1962 година – Мистър Ню Джърси – Абсолютен шампион

1965 година – Мистър Америка /версия IFBB /- Абсолютен шампион

1966 година – Мистър Вселена /версия IFBB /- Абсолютен шампион

1967 година – Мистър Олимпия – 4-то място

1970 година – Мистър Свят / версия AAU /- 3-то място

1970 година – Мистър Свят /версия IFBB /- Абсолютен шампион

1970 година – Мистър Вселена /версия NABBA/ – 3-то място

dave2

Ето и шампионската фигурата на Дейв в  размери:

ръст – 182 см

тегло – 105 кг

гръден кош – 138 см

талия – 83 см

ръце – 53 см

бедра – 68 см

прасци – 46 см

Успоредно със всичко което се занимава,Дейв успява да се снима и в 4 филма.След като прекратява състезателната си кариера Дейв Дрейпър, става автор на бодибилдинг книги, сред които“Железни мисли“ и „Братя от желязо,сестри от стомана“,които се превръщат в бестселъри и едни от най-полезните книги за бодибилдинг.Участва в множество семинари и се превръща в един от най-уважаваните специалисти на тема трениране с тежести.Дейв Дрейпър и до днес поддържа форма въпреки напредналата възраст.

Дейв Дрепър на 70

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*