петък , 10 юли 2020
Начало » Само за Хардгейнери » Кой е Хардгейнер ?!
BRAWN Бодибилдинг без Стероиди
Кой е Хардгейнер ?!

Кой е Хардгейнер ?!

Кое е ХАРДГЕЙНЕР? Да ли пък аз не съм такъв? Или може би не? Задава ли ли сте си подобни въпроси? В днешната статия ще се опитам да хвърля малко повече светлина върху това  понятие.

Хардгейнер е една отделна категория хора. Хора трениращи,борещи се с железата години наред, с усърдие и постоянство.Въпреки това техния прогрес в сила и мускули е слабо измерим сравнен с вложените усилия и време.Въпреки, че типичния хардгейнери със слаба костна система,незначително количество мускули,то в това понятие влизат хора от всички телесни типове по скалата на Шелдън.Обединяващия фактор е липсата на прогрес.

Много от трениращите подражават на световните звезди,без да имат дори малка част от техните генетични дадености,тяхната поносимост към натоварвания,техния режим на хранене и да не се лъжем,тяхната издръжливост на организма към стероиди.От тази цялата картинка за повечето от нас е виден само върха на айсберга.Ние виждаме поредната ултра модерна програма на поредния супер герой,в поредното хитово списание и действаме.Действаме без да сме наясно с останалата част на пъзела.

Така много от трениращите,допускат грешка след грешка и достигат до сигурен застой.Понякога това се дължи на прекалено много тренировки,понякога на твърде малко почивка,понякога на неправилно хранене,но в основата винаги стои надценяването на собствените ни възможности.Едно трябва да е ясно с бодибилдинг се занимават стотици милиони хора в целия свят,това може би е най-масовия спорт който познаваме.Хората, които достигат до състезателно ниво са не повече от 1%,дори това според мен е много.А на тези които им се плаща за това и по този начин живеят са не повече от няколко стотин в целия свят.Не е нужно човек да е математик , за да може да разбере,че това е стотици пъти по-малко от 1%.

Тогава?Какъв е смисъла?Защо трябва да се следват хора с елитни гени,достигнали до световния връх?Каква е ползата за над 99% от хората? Е аз ще ви кажа – точно никаква!

На практика абсолютно никаква.Единствено можем да им се възхищаваме,да се поучим от тяхната воля,упоритост и себераздаване.И това е всичко.Състезателите пренебрегват здравето си за победата,а ние тренираме за да сме здрави.Нашите тренировки нямат нищо общо,нашето хранене няма нищо общо,нашата нужда от почивка няма нищо общо.Последно бих добавил нашата генетика няма нищо общо и това е суровата действителност.

Най-добрия метод за Сила и Мускулна Маса!

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

Един коментар

  1. Flex Bodybiulder

    аз съм един от тях почнах от 60 кила и за 16 години железен труд направих телесната
    мускулна маса 106,7кила лично тегло!

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*