Тренирай! Изгради тялото което заслужаваш. Бъди силен всеки ден.

Кой е Хардгейнер ?!

Коментар
Сподели с приятели
Публикувано на 06 ян. 12 от Александър Георгиев

Кое е ХАРДГЕЙНЕР? Да ли пък аз не съм такъв? Или може би не? Задава ли ли сте си подобни въпроси? В днешната статия ще се опитам да хвърля малко повече светлина върху това  понятие.

Хардгейнер е една отделна категория хора. Хора трениращи,борещи се с железата години наред, с усърдие и постоянство.Въпреки това техния прогрес в сила и мускули е слабо измерим сравнен с вложените усилия и време.Въпреки, че типичния хардгейнери със слаба костна система,незначително количество мускули,то в това понятие влизат хора от всички телесни типове по скалата на Шелдън.Обединяващия фактор е липсата на прогрес.

Много от трениращите подражават на световните звезди,без да имат дори малка част от техните генетични дадености,тяхната поносимост към натоварвания,техния режим на хранене и да не се лъжем,тяхната издръжливост на организма към стероиди.От тази цялата картинка за повечето от нас е виден само върха на айсберга.Ние виждаме поредната ултра модерна програма на поредния супер герой,в поредното хитово списание и действаме.Действаме без да сме наясно с останалата част на пъзела.

Така много от трениращите,допускат грешка след грешка и достигат до сигурен застой.Понякога това се дължи на прекалено много тренировки,понякога на твърде малко почивка,понякога на неправилно хранене,но в основата винаги стои надценяването на собствените ни възможности.Едно трябва да е ясно с бодибилдинг се занимават стотици милиони хора в целия свят,това може би е най-масовия спорт който познаваме.Хората, които достигат до състезателно ниво са не повече от 1%,дори това според мен е много.А на тези които им се плаща за това и по този начин живеят са не повече от няколко стотин в целия свят.Не е нужно човек да е математик , за да може да разбере,че това е стотици пъти по-малко от 1%.

Тогава?Какъв е смисъла?Защо трябва да се следват хора с елитни гени,достигнали до световния връх?Каква е ползата за над 99% от хората? Е аз ще ви кажа - точно никаква!

На практика абсолютно никаква.Единствено можем да им се възхищаваме,да се поучим от тяхната воля,упоритост и себераздаване.И това е всичко.Състезателите пренебрегват здравето си за победата,а ние тренираме за да сме здрави.Нашите тренировки нямат нищо общо,нашето хранене няма нищо общо,нашата нужда от почивка няма нищо общо.Последно бих добавил нашата генетика няма нищо общо и това е суровата действителност.

Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Днес ще видим една статия от Кристофър Слоан, който ни предлага една интересна тренировка. Това е една проста програма, която наистина... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Може ли да тренираме ефективно, ако имаме ограничено оборудване? Разбира се! Няма причина да не може. Преди много, много години мускули... Прочети повече
Tренирай три дни в седмицата. Например  понеделник - сряда - петък. Tренирай ЗДРАВО в понеделник и петък. В сряда  значително по-леко, тренирайки с 60-70% oт... Прочети повече

1 коментара

  1. аз съм един от тях почнах от 60 кила и за 16 години железен труд направих телесната
    мускулна маса 106,7кила лично тегло!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Препоръчано от Тренирай.БГ
Най-Старият метод за качване на мускулна маса

Българското издание на ”SUPER SQUATS ” най-купуваната книга на сп.IRON MAN до днес!

Научи повече
С добавени 15 тренировъчни програми

Може да нямаш отлична генетика, може да нямаш идеални условия, пари или каквото се сетиш....Но имаш мускули, а те могат да бъдат развити!

Научи повече
Тренировъчни Програми от Старата Школа

ЧЕТИРИ тренировъчни курса, програми за над ШЕСТ месеца, които са подредени така,че да ви помогнат да изградите здраво,силно и мускулесто тяло!

Научи повече
Бодибилдинг без стероиди

BRAWN е знание, което не може да се получи от съвременната бодибилдинг литература. BRAWN е основата, на която всеки, който иска да изгради мускули без стероиди трябва да стъпи.

Научи повече
Супер Тренировъчен Наръчник

Книга с инструкции за всяко упражнение във фитнес залата. Научи как най-ефективно да натовариш мускулите си!

Научи повече
Енциклопедия на съвременния Бодибилдинг

Българското издание на най-популярната книга в света на културизма! Луксозно издание, твърди корици, уникални снимки и цели 792 страници!

Научи повече
Тренировки от Боб Хофман!

Вижте историята на един от пионерите в бодибилдинга, съчетана с два тренировъчни курса от Старата Школа!

Научи повече
Релефна коремна преса за 3 месеца

Без разводнена теория! Само практически съвети!Примерни хранителни режими за мъже и жени! Примерни тренировки!

Научи повече
Виж още
Светльо Николов