тренирай

Кой е Хардгейнер ?!

Коментар
Сподели с приятели
Публикувано на 06 ян. 12 от Александър Георгиев

Кое е ХАРДГЕЙНЕР? Да ли пък аз не съм такъв? Или може би не? Задава ли ли сте си подобни въпроси? В днешната статия ще се опитам да хвърля малко повече светлина върху това  понятие.

Хардгейнер е една отделна категория хора. Хора трениращи,борещи се с железата години наред, с усърдие и постоянство.Въпреки това техния прогрес в сила и мускули е слабо измерим сравнен с вложените усилия и време.Въпреки, че типичния хардгейнери със слаба костна система,незначително количество мускули,то в това понятие влизат хора от всички телесни типове по скалата на Шелдън.Обединяващия фактор е липсата на прогрес.

Много от трениращите подражават на световните звезди,без да имат дори малка част от техните генетични дадености,тяхната поносимост към натоварвания,техния режим на хранене и да не се лъжем,тяхната издръжливост на организма към стероиди.От тази цялата картинка за повечето от нас е виден само върха на айсберга.Ние виждаме поредната ултра модерна програма на поредния супер герой,в поредното хитово списание и действаме.Действаме без да сме наясно с останалата част на пъзела.

Така много от трениращите,допускат грешка след грешка и достигат до сигурен застой.Понякога това се дължи на прекалено много тренировки,понякога на твърде малко почивка,понякога на неправилно хранене,но в основата винаги стои надценяването на собствените ни възможности.Едно трябва да е ясно с бодибилдинг се занимават стотици милиони хора в целия свят,това може би е най-масовия спорт който познаваме.Хората, които достигат до състезателно ниво са не повече от 1%,дори това според мен е много.А на тези които им се плаща за това и по този начин живеят са не повече от няколко стотин в целия свят.Не е нужно човек да е математик , за да може да разбере,че това е стотици пъти по-малко от 1%.

Тогава?Какъв е смисъла?Защо трябва да се следват хора с елитни гени,достигнали до световния връх?Каква е ползата за над 99% от хората? Е аз ще ви кажа - точно никаква!

На практика абсолютно никаква.Единствено можем да им се възхищаваме,да се поучим от тяхната воля,упоритост и себераздаване.И това е всичко.Състезателите пренебрегват здравето си за победата,а ние тренираме за да сме здрави.Нашите тренировки нямат нищо общо,нашето хранене няма нищо общо,нашата нужда от почивка няма нищо общо.Последно бих добавил нашата генетика няма нищо общо и това е суровата действителност.

Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Ако скоро не сте забелязали някакъв прогрес от тренировките си, най-вероятно правите някъде грешка. За това направете една подробна ревизия на... Прочети повече
Кристофър Слоан: - Снощи говорих с моя чичо Кърк, който живее в Тексас. Той е висок 170 см, по-висок от мен с 3 см и... Прочети повече
Термина " Хардгейнър " е термин, който трайно се е настанил във фитнес залите. Той е свързван с хора, които не получават нужният резултат с... Прочети повече

1 коментара

  1. аз съм един от тях почнах от 60 кила и за 16 години железен труд направих телесната
    мускулна маса 106,7кила лично тегло!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *