неделя , 31 май 2020
Начало » Бодибилдинг пионери » Кларънс „Кланси“ Рос
BRAWN Бодибилдинг без Стероиди
Кларънс „Кланси“ Рос

Кларънс „Кланси“ Рос

Днес ще ви запозная с още една легенда на бодибилдинга.Кланси Рос е роден през 1923 година на 26 октомври в Оуклан щата Калифорния.Той е второто от общо четирите деца в семейството.За нещастие има трудно детство, майка му умира когато е твърде малък и израства в редица приемни семейства.Кланси Рос започва да тренира когато става на 17.Началото никак не е обнадеждаващо,бил е среден на ръст и е тежал едва 60 килограма.През 1942 година на 19 годишна възраст се записва в армията,провокиран от японската атака над „Пърл Харбърт“.

Така Кланси Рос взима участие във Втората Световна Война.През 1945 година печели титлата Мистър Америка и на 22 години става новата актуална звезда.Появява се по кориците на редица списания като – „Сила и Здраве“,“Твоята Физика“,“Железен мъж“ и други.През 1948 година печели Мистър САЩ, като побеждава станалия през 1947 година Мистър Америка,Стив Рийвс.През следващата в опит да защити титлата си,Кланси Рос губи от Джон Гримек и заема второто място,трети и отново след него е Стив Рийвс.Кланси Рос е един от едва двамата културисти, които са успявали да победят легендарния Рийвс.Ето и размерите на човека победил два пъти еталона за мъжко тяло.

ръст-176,5см

тегло-86кг

гръден кош-120см

талия-81см

ръце-44см

бедра-64,5см

прасци-41см

Освен всичко това той е един и от най силните културисти за своето време, правел е бицепсови сгъвания с 90 килограмова щанга, клекове с 180 кг. и преси за гърди от наклон с 65 килограмови дъмбели.Това е доста впечатляващо,натурално постижение за човек трениращ по „старата методика“- цялото тяло три пъти седмично.

Най-добрия метод за Сила и Мускулна Маса!

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

Един коментар

  1. Атлетът с най-красиво Натурално Тяло !

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*