тренирай

Кларънс "Кланси" Рос

2 Коментара
Сподели с приятели
Публикувано на 01 ян. 12 от Александър Георгиев

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Днес ще ви запозная с още една легенда на бодибилдинга. Кланси Рос е роден през 1923 година на 26 октомври в Оуклан щата Калифорния. Той е второто от общо четирите деца в семейството. За нещастие има трудно детство, майка му умира когато е твърде малък и израства в редица приемни семейства.

Кланси Рос започва да тренира когато става на 17. Началото никак не е обнадеждаващо, бил е среден на ръст и е тежал едва 60 килограма. През 1942 година на 19 годишна възраст се записва в армията, провокиран от японската атака над "Пърл Харбърт". Така Кланси Рос взима участие във Втората Световна Война.

През 1945 година печели титлата Мистър Америка и на 22 години става новата актуална звезда. Появява се по кориците на редица списания като - "Сила и Здраве","Твоята Физика","Железен мъж" и други. През 1948 година печели Мистър САЩ, като побеждава станалия през 1947 година Мистър Америка, Стив Рийвс!

През следващата в опит да защити титлата си, Кланси Рос губи от Джон Гримек и заема второто място, трети и отново след него е Стив Рийвс. Кланси Рос е един от едва двамата културисти, които са успявали да победят легендарния Рийвс. Ето и размерите на човека победил два пъти еталона за мъжко тяло.

ръст - 176,5 см, тегло - 86 кг, гръден кош - 120 см,
талия - 80 см, ръце - 44 см, бедра - 64,5 см,
прасци - 41 см

Освен всичко това той е един и от най силните културисти за своето време, правел е бицепсови сгъвания с 90 килограмова щанга, клекове с 180 кг. и преси за гърди от наклон с 65 килограмови дъмбели. Това е доста впечатляващо, натурално постижение за човек трениращ по "старата методика"- цялото тяло три пъти седмично 🙂

Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Ако има еталон за красиво мъжко тяло, то несъмнено първото име, което изплува в съзнанието ни е това на Стив Рийвс... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Не крия, че категорията "бодибилдинг пионери" ми е една от най-любимите в сайта. За това днес с удоволствие, че ви представя... Прочети повече
Една от най-големите легенди на бодибилдинга въобще е Джон Гримек - Мистър Америка. Човека олицитворение на сила и мощ, владееш света на културизма през 40-те... Прочети повече

2 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

 

Препоръчано от Тренирай.БГ
Разкарай мазнините Влез в най-добрата си форма!

Тук ще намерите всичко необходимо, което ви трябва, за да изградите мечтаното тяло. Да разкарате мазнините и да направите своята най-добра версия!

Научи повече
С добавени 15 тренировъчни програми

Може да нямаш отлична генетика, може да нямаш идеални условия, пари или каквото се сетиш....Но имаш мускули, а те могат да бъдат развити!

Научи повече
Супер Тренировъчен Наръчник

Книга с инструкции за всяко упражнение във фитнес залата. Научи как най-ефективно да натовариш мускулите си!

Научи повече
Бодибилдинг без стероиди

BRAWN е знание, което не може да се получи от съвременната бодибилдинг литература. BRAWN е основата, на която всеки, който иска да изгради мускули без стероиди трябва да стъпи.

Научи повече
Виж още
Стив Рийвс