сряда , 27 май 2020
BRAWN Бодибилдинг без Стероиди
Бил Пърл

Бил Пърл

Уилям Арнолд Пърл или както всички го наричат Бил е роден на 31 октомври 1930 година в град Прайвил,щата Орегон.Бил Пърл е един от най-масивните и силни културисти за своето време.Неговата кариера започва през 1952 година,явявайки се на първото си състезание-Мистър Сан Диего.Там той се класира 3-ти.Първата си голяма победа постига следващата година когато печели Мистър Вселена за аматьори.Тази победа Бил Пърл постига само на 23 годишна възраст.

Продължава да се състезава активно до 1971 година,когато отново печели Мистър Вселена този път за професионалисти и общо за четвърти път.Между първата титла и последната са минали цели 18 години.Това е и едно състезателно дълголетие което, рядко може да се види.През 1971,Бил Пърл успява да победи звезди като Рег Парг, Серджо Олива и Франк Зейн.

След тази победа Бил се пенсионира да 41 годишна възраст.Малко известен факт е,че две години преди това Бил Пърл става вегетарианец. Като се има в предвид и това,че от няколко години е спрял употребата на модерния по това време дианабол, се получава много интересна картинка.Бил Пърл на 41 години,натурален и вегетарианец,успява да победи актуалните звезди по това време.

Интересен факт е,че Арнолд Шварценегер в последния момент отказва участие.Какво ли го е разколебало?След като се пенсионира,Бил се заема със задачата да популяризира тренирането с тежести. Започва да пише статии в списания,води рубрика в MuscleMag International и Muscle Builder / по късно това списание се преименува на Мускули и Фитнес /.

Става автор на книгата „Бъдете силни – тренировки с тежести за мъже и жени“.Тази книга става бест селър и се продава в над 300 хиляден тираж.Преведена не на няколко езика, дори на китайски.Бил Пърл проповядва ползата от вегетарианството,води семинари в който на практика доказва,че да станеш шампион не е задължително да ядеш месо.

Вегетарианската му диета изключва каквото и да е било месо включително и риба.Протеина си набавя чрез растителни продукти,млечни продукти и яйца.По този начин той не само запазва мускулатурата си но дори успява и да я увеличи.Ето и най-добрите му размери:

  • ръст-181см
  • тегло-103кг
  • гръден кош-132см
  • ръце-51см
  • талия-83см
  • бедра-69см
  • прасци-48см

Бил Пърл остава в историята,като един от най-добрите бодибилдери раждали се някога,със спортно дълголетие и въвеждане на вегетарианството в културизма.Той остава идол за поколения трениращи.

Най-добрия метод за Сила и Мускулна Маса!

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

Един коментар

  1. Evala na pi4a

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*