вторник , 20 октомври 2020
Начало » Бодибилдинг пионери » Юджийн Сендоу – Назад във времето
Юджийн Сендоу – Назад във времето

Юджийн Сендоу – Назад във времето

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Знаете ли кой е този човек? Помислете !

Не ви ли напомня на една статуетка, която всяка есен новия победител на „Мистър Олимпия“ прибира у дома.

Точно така, това е Юджийн Сендоу-Бащата на съвременния бодибилдинг.

Вижте добре тази снимка, това тяло е изградено в края на 19 и началото на 20 век! Без добавки! Без химия без разнообразните фитнес уреди, с които разполагаме днес, да не говорим за достъп до информация.

Няма да преразказвам историята на Юджийн Сендоу, всеки който се интересува може да намери информация за него. Искам само да покажа едно постижение преди повече от сто години, постигнато без „екстрите“, с които разполагаме днес.

За да се придобие реална представа ще спомена някои размери и силови постижения.Данните са взети от книгата „Културизъм“ на Р.Шимек /1979г./

ръст-174см.
тегло-91кг.
гръден кош-127см./с въздух/
талия-80см.
ръце-44см.
бедра-66см.
прасци-44см.

Едно от най-впечатляващите негови силови постижения е вдигането на 115 кг. щанга с една ръка над глава.Колко от нас днес са способни да направят това?

А колко могат да изградят мускули с тези размери? Някой познава ли такъв човек?…..Мълчанието е изнервящо дълго!

Днес фитнеса е индустрия, която ни поглъща.Бомбардира ни постоянно с нови и нови неща, това ни обърква, губи ни времето, разсейва ни и ние губим фокуса.

Почваме да градим „къщата“ от покрива, а това определено не е най-добрия начин – всеки един строител ще ви го каже.

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

3 коментара

  1. светльо

    Сашо здравей.Може ли да пуснеш тренировъчната програма на Сендоу ? Благодаря.

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*