фастинг

Джон Гримек

2 Коментара
Сподели с приятели
Публикувано на 21 дек. 11 от Александър Георгиев

Джон Гримек е роден през 1910 година в Ню Джърси и е син на словашки емигранти. Той е един от най-популярните културисти в историята и може би най-силния такъв в предстероидната ера.

През 1936 година участва с отбора на САЩ по вдигане на тежести в Олимпийските игри в Берлин. Бодибилдинга по това време набира популярност в САЩ и Гримек решава да се отдаде изцяло на него. Може да се каже, че 40-те е десетилетието на Джон Гримек.

Гримек остава непобеден до оттеглянето си, като през 1948 година, на 38 години, побеждава не кой да е, а изгряващата звезда по това време Стив Рийвс. След оттеглянето си от активна състезателна дейност, Гримек продължава да тренира сериозно. Едно малко известно негово постижение е клек с 180 килограма, но забележете правил е тези клекове в края на шейсетте си години. Колко хора на 60 и отгоре могат да го направят?

Пак ще отбележа, че Гримек е изграждал мускулите си преди стероидите да се появят в бодибилдинга. Истинската стойност на това е неговото дълголетие в спорта и високите силови постижения на сериозна възраст. На 18 ноември през 1998 година Джон Гримек умира на 88 годишна възраст.

Ето и някои негови титли:
-Перфектен мъж -1939г.
-Мистър Америка -1940г. и 1941г.
-Най-мускулест мъж в Америка -1946г.
-Мистър Свят -1948г.
-Мистър САЩ -1949г.

Джон Гримек е имал и сериозни размери.Размери направени с яки тренировки и здрава храна.Нима е възможно?

Е ето резултатите постигнати преди 70 години.

-ръст-174см
-тегло-88,5см
-гръден кош-128см
-талия-78,5см
-ръце-46,5см
-бедра-68,5см
-прасци-45см

Сериозно постижение нали? Днес тези размери се постигат предимно със стероиди, а какво ни пречи да се постигне без тях? Или сме много изнежени или бързаме прекалено. Време е да помислим....

Как е тренирал ли? 

Отговор на този въпрос дава най-добре, неговият добър приятел и дългогодишен тренировъчен партньор Харис Паскал в книгата си "Системата Боско".

Сподели с приятели
винс жиронда

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Нека днес да си припомним за железният гуру на бодибилдинга, а именно Винс Жиронда. Винсент "Винс" Жиронда е роден на 9... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Всеки един, който е се занимава с тежести и иска да развие тялото си, използва една или друга форма на прогресия.... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Използвате ли дъмбели? Най-вероятно да. А, знаете ли кой и кога е измислил разглобяемият дъмбел? Е, нека да ви разкажа. В... Прочети повече

2 коментара

    1. Цялото тяло 3 пъти седмично само с базови упражнения. Пример може да видиш в статията „Ударен метод…“ от миналата седмица!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *