неделя , 17 януари 2021
Джон Гримек

Джон Гримек

Джон Гримек е роден през 1910 година в Ню Джърси и е син на словашки емигранти.Той е един от най-популярните културисти в историята и може би най-силния такъв в предстероидната ера.

През 1936 година участва с отбора на САЩ по вдигане на тежести в Олимпийските игри в Берлин.Бодибилдинга по това време набира популярност в САЩ и Гримек решава да се отдаде изцяло на него.Може да се каже че 40-те е десетилетието на Джон Гримек.Гримек остава непобеден до оттеглянето си, като през 1948 година, на 38 години, побеждава не кой да е, а изгряващата звезда по това време Стив Рийвс.

След оттеглянето си от активна състезателна дейност,Гримек продължава да тренира сериозно.Едно малко известно негово постижение е клек с 180 килограма,но забележете правил е тези клекове в края на шейсетте си години.Колко хора на 60 и отгоре могат да го направят? Аз лично се съмнявам някой да може.

Пак ще отбележа,че Гримек е изграждал мускулите си преди стероидите да се появят в бодибилдинга.Истинската стойност на това е неговото дълголетие в спорта и високите силови постижения на сериозна възраст.На 18 ноември през 1998 година Джон Гримек умира на 88 годишна възраст.

Ето и някои негови титли:
-Перфектен мъж -1939г.
-Мистър Америка -1940г. и 1941г.
-Най-мускулест мъж в Америка -1946г.
-Мистър Свят -1948г.
-Мистър САЩ -1949г.

Джон Гримек е имал и сериозни размери.Размери направени с яки тренировки и здрава храна.Нима е възможно?

Е ето резултатите постигнати преди 70 години.

-ръст-174см
-тегло-88,5см
-гръден кош-128см
-талия-78,5см
-ръце-46,5см
-бедра-68,5см
-прасци-45см

Сериозно постижение нали?Днес тези размери се постигат предимно със стероиди,а какво ни пречи да се постигне без тях?Или сме много изнежени или бързаме прекалено.Време е да помислим….

Прочетете СИСТЕМАТА БОСКО, от Хари Паскал тренировъчен партньор и личен приятел на Джон Гримек!

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

2 коментара

  1. А някаква негова програма да кажеш?

    • Александър Георгиев

      Цялото тяло 3 пъти седмично само с базови упражнения. Пример може да видиш в статията „Ударен метод…“ от миналата седмица!

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*