свинско месо

Високо интензивна тренировка за БИЦЕПС

Коментар
Сподели с приятели
Публикувано на 13 ное. 16 от Александър Георгиев

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Максимата колкото повече, толкова повече, може да важи за Мечо Пух, но при изграждането на мускули няма особена стойност.

Знам, че по списанията, сайтове и къде ли не, виждаме високо обемни тренировки от типа "бицепси титани" с по 4 дори 5 или 6 упражнения. Най-често препоръчвани от състезатели, звезди или момчета за, които стероидите не са табу. Обикновено това няма нищо общо с нас обикновените хора, които тренираме в свободното си време. Разбира се всеки може да опита, но случайно или не - резултата е един и същ - НИЩО!

Нека едно е ясно, в залата ние трябва да създадем стимул за разтеж на мускулите, а не да ги унищожим. Другия важен момент е, че малкия мускул се нуждае от по-малък стимул - малко упражнения и серии! Ако имате ръка 45+ см с видима разлика между бицепс и трицепс ( това също е важно), може и да се нуждаете от повече упражнения. Това е нормално, тъй като ще имате повече "месо за мачкане":), но до тогава просто няма нужда!

След като изяснихме това, нека ви предложа и една схема, която БЪРЗО и ТЕЖКО ще удари бицепсите. Необходими са само две упражнения и общо две суперсерии. Ако ги направим както трябва, то нищо повече няма да ни е необходимо.

Ето и тренировката:

Както виждате имаме две от най-популярните и ефективни упражнения за бицепс. За първото - СГЪВАНЕ С ЩАНГА - използваме така тежест с която може да направим 10 до 12 супер стритни и чисти повторения. Без люлеене, клатене, повдигане на пръсти, лягане на зад и прочие. Право тяло и работят само ръцете. Ако ви е трудно да се контролирате то се подпрете на някоя колона или стена, така ще елиминирате читинга.

След като направите първата серия с щанга, скачате на лоста и се НАБИРАТЕ толкова колкото можете. Тук се опитайте поне първите няколко упражнения да са чисти, но когато стане вече трудно може да развалите формата, важното е да се набирате до като изпуснете лоста! След почивка от 2-3 минути е време за втората суперсерия.

Стимула, който ще получат бицепсите ви е доста силен и ще се убедите още на първата тренировка. Поради тази причина, не я правете повече от веднъж седмично!

Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! В началото на 70-те години на миналия век, Артур Джоунс предизвика революция в бодиблдинга. Във времето на Арнолд Шварценегер и високообемните... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Какво ще кажете в една серия вместо да броим повторенията да засичаме времето. Определено това е нещо радикално, но не и... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Преди няколко години, ми попадна книгата на Д-р Дъг Макгъф и Джон Литъл - Тяло от науката ( Body by Sciense)... Прочети повече

1 коментара

  1. Napomnq mi na Mike Mencer. I az veche zapochah da namalqvam seriite. Predi bqh protiv, no veche opredelno sum za po kusite trenirovki.

    p.s izvinqvam se che pisha na maimunicata no sum vuv komputren klub

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

пудовка